pondělí 9. listopadu 2015

Americké graffiti, Snadný zisk, To hok wai lung 3: Lung gwoh gai nin, Legacy, Monkey Kingdom


Americké graffiti (American Graffiti, 1973) - 80 %
Aneb jak se George Lucas uvedl tak, aby to normální publikum sneslo. Nutno říct, že jsem od snímku skutečně moc nečekal, pořád je to vlastně jen film o americké mládeži, ale je to film, který je překvapivě dobrý a který ukazuje, jak mládež žila a co chtěla nebo nechtěla. Je to lidské, je to velmi dobře snesitelné a ani vás nenapadne, že ten člověk pak natočí "Star Wars".

Snadný zisk (Easy Money, 1983) - 60 %
Kdyby se to ke konci nezvrtlo už opravdu v celkem pořádnou nudu a nebylo to takové klišovité, tak je to opravdu hodně dobrá komedie. Jsou zde výborné vtipy, které stojí za zapamatování a u kterých se budete i docela smát. Bohužel kouzlo po nějaké době vyčpí a už to prostě není ono a tolik se nesmějete, spíše tedy vůbec.

Nato, že se jedná o třetí díl, tak mě tohle celkem bavilo, dokonce více než druhý, a to hlavně asi proto, že zde bylo docela dost sexistických vtipů, který mi prostě sedí. Zasmál jsem se, hlavně v první polovině snímku, a to mi vystačilo i na ty další části. A přitom je snímek místy i docela drsný a má celkem dramatické finále.

Legacy (2015) - 50 %
Podobné filmy moc nemusím, protože mi to přijde jen jako něco, co má ukázat, jak je skvělé pařit. V tomhle případ se mi ale velmi líbilo, jak to bylo pojaté odvážně, že jsou zde scény, které jsou skutečně odhalené a některé i takové, které v jiném podobném filmu neuvidíte. Navíc mi tu i nějak sedlo to anglické prostředí a také ten prostý příběh. Ten průměr ano.

Monkey Kingdom (2015) - 70 %
Disney se svým Disney Nature docela příjemně překvapil a první dokument, který jsem od nich viděl, je o opičkách a jejich život. Na první pohled záběry ze života opic, které jsou ale skvěle gradovány výborným komentářem Tiny Fey, která je tradičně zábavná, ale také hudební složkou, která z dokumentu dělá dramatický film.

Žádné komentáře:

Okomentovat