úterý 24. listopadu 2015

Čínská čtvrť, 11 Blocks, Ghost Squad, Odnazhdy, Walking with the Dead


Čínská čtvrť (Chinatown, 1974) - 80 %
Slyšel jsem na film možná až moc velké chvály a možná už jsem také trochu ovlivněný tím, jaký je současný svět, že mi to zásadní odhalení až tak šokující nepřišlo. Ale přesto se jedná o skvělý snímek, který Polanski vede neskutečně jistou rukou až do konce, který nenabízí žádný happy end, což je v tomhle případě jen dobře.

11 Blocks (2015) - 50 %
Jako film to není dobré, ale není to ani úplně špatné. Celkem se mi v tomhle případě zamlouvalo, že se snaží film něco říct, chce trochu kritizovat a zaměřuje se na to, že ve společnosti je něco špatně. A to podává způsobem relativně akčním, kdy se jedná v podstatě o hodinu a kus soubojů, které nejsou až tak zlé, jak by se dalo čekat.

Ghost Squad (2015) - 35 %
Takový klasický rodinný film, kde jsou dětští hrdinové, kteří jsou nesmírně roztomilí a mají vás dovést až do nějakého konce, který je bez nápadu. Trocha triků, trocha té nudy, ale jinak film, na který se dá tak snadno zapomenout, až to pěkné není. Nemyslím si, že by se to líbilo i dětem, ale možné je všechno.

Odnazhdy (2015) - 60 %
Až mě překvapilo, že v Rusku mají celkem zajímavé filmy, které se věnují dospívání v určité době. Tohle je jeden z nich. Docela mě potěšilo, že to je film, který se nebojí ukazovat i technicky náročné scény - viz ta s vlakem. Ta opravdu překvapila svým skvělým provedením. Jinak je to ale příjemný lidský film, který má sem tam dobré nápady.

Walking with the Dead (2015) - 25 %
Ale jo, sem tam se nějaký vtip povedl, ale není to zrovna ono. Prostě klasická parodie, která bere něco směšného z ostatních filmů, dává je do rádoby ještě směšnějších situací, až jsou z toho nakonec kraviny. Blbější použití fekálního humoru jako v tomhle filmu jsem snad ještě neviděl, nemluvě o trapnosti jednotlivých postav.

Žádné komentáře:

Okomentovat