neděle 22. listopadu 2015

Žena pod vlivem, Verše pro démony, Spooks: The Greater Good, Sunshine Superman, 24 Hours


Žena pod vlivem (A Woman Under the Influence, 1974) - 80 %
"Žena pod vlivem" je velmi intenzívní snímek, ale nikoli jen díky skvělým hereckým výkonům, ale také díky neskutečné režii, kdy John Cassavetes byl schopen až neuvěřitelně umocnit každý okamžik, který na plátně sledujete. To, co vypadá jako obyčejná večeře, se v jeho podání mění v psychologické drama, od kterého chcete utéct. Tenhle film ve vás zanechá silný dojem.

Verše pro démony (Rhymes for Young Ghouls, 2013) - 60 %
Myslím si, že indiánské prostředí patří k jednomu, které je v současnosti velmi málo prozkoumané, a tak je dobře, že se zde natáčí film, anebo se o něm píší komiksy. Indiánské rezervace mají svůj vlastní život a jsou jen ukázkou toho, co všechno běloši zkurvili a jaké následky jejich chování má. Tohle není o tom, proč je něco špatně, ale jak moc špatně to může být. Drsné a místy hodně těžko kousnutelné.

Spooks: The Greater Good (2015) - 45 %
Pro mě je tenhle film celkem dobrý kalkul. Počítalo se s tím, že seriál "Spooks", česky jako "MI5", je jedním z těch, které jsou celkem známé a oblíbené, Jon Snow, pardon, Kit Harington je miláček jedné generace, no a do toho se přidá trochu drsnější pojetí akčního thrilleru a je z toho něco, co moderní generaci zajímá. Taková levnější "Mission: Impossible". A jo, nic moc víc to není.

Sunshine Superman (2014) - 60 %
Asi bych se o tom člověku jinak moc nedověděl, ale ten dokument mě až tak moc nezaujal. Je ale hezké, jak klidně dokážou mluvit o tragických událostech, ale přitom z nich cítíte silné poselství a máte pocit, že ten člověk žil a umřel pro něco, co dávalo smysl. Carl Boenish nebude můj hrdina, ale frajer to byl.

24 Hours (2015) - 20 %
Akční snímek bez akce, který se snaží hrát na to, že je zde nějaký ten známý béčkový ksicht, ale ani tyhle známé béčkové ksichty nedostaly nějaký prostor, na kterém by se mohly alespoň trochu prezentovat. Komorní, v interiérech, bez napětí a bez čehokoli, co by vás mohlo alespoň trochu bavit. Ztráta času.

Žádné komentáře:

Okomentovat