středa 4. listopadu 2015

Růžoví plameňáci, Curious George 2: Follow That Monkey!, Xin jing wu men 1991, Mythica: A Quest for Heroes


Růžoví plameňáci (Pink Flamingos, 1972) - 60 %
Milovat tenhle film asi nikdy nebudu, ale John Waters jednoduše natočil něco, co se prostě nikdy nezapomíná. Tady jsou scény, které vás překvapí, které vás vykolejí a které vám ukážou, že je všechno možné. A ano, některá část ve vás to skutečně může mít ráda a může se jí to líbit. Waters je magor, ale tenhle film je prostě zážitek.

Postavit celý film na tom, že opice "unese" slona a společně cestují přes celou Ameriku, aniž by zažily něco skutečně zajímavého, to je opravdu docela odvaha. No, nemyslím, že by se odvaha vyplatila, i když se ve druhé části film snaží o to, aby byl zbytečně sentimentální a dal celému tomuhle putování nějaký smysl.

Xin jing wu men 1991 (1991) - 45 %
Srovnávat tenhle film s legendárním snímkem Bruce Leeho asi nemám moc smysl, na to není dost dobrý po akční stránce. Hledat v tom návaznosti, které jej spojují s neskutečně roztříštěnou a nepřehlednou sérií "Bůh gamblerů" je také bezpředmětné, i když zde Chowova postava jako legendární hráč také je. A tak vám nezbyde, než se jen sem tam zasmát.

Fajn film, který má takový příjemný průběh, jsou zde takové menší zvraty, které ale nemají za úkol vás a každou cenu odrovnat, až to nakonec vede ke konci, který opravdu skutečným koncem není. Ale tak o to opravdu ani nejde, jde o ty příjemné herecké výkony, které jsou uvěřitelné a které ukazují, že je možné natočit film o životě, nepřehánět a přesto bavit.

Mythica: A Quest for Heroes (2014) - 40 %
Tak dalo se čekat, že tohle nebude nic moc a také to nic moc není, ale tvůrci se celkem nadšeně snažili splnit nároky fantasy, jsou zde nějaké hrozné triky, je zde cesta, je zde skupina, které se možná dá i celkem fandit. Jo, já jsem nečekal nic velkého a to jsem nedostal, takže alespoň tě 40 %, to mi k tomu docela sedí.

Žádné komentáře:

Okomentovat