pondělí 2. listopadu 2015

Hořké slzy Petry von Kantové, Broken Horses, Zvědavý George, Effie Gray, Dou sing


Hořké slzy Petry von Kantové (Die bitteren Tränen der Petra von Kant, 1972) - 55 %
Ne, mě tohle prostě nebavilo. Ten film mi přišel až příliš statický, dělo se v něm tak málo a ty dialogy mě až tak nezaujaly, jak bych si myslel a jak bych si přál. Rozhodně to byl odvážný výkon převést divadlo do filmu, ale za mě tohle prostě tak moc nefunguje a raději bych se podíval na něco jiného, kratšího.

Broken Horses (2015) - 40 %
Drama, které se v současné době točí hodně, a to v pomalém tempu, ale navíc ještě trochu v kovbojském stylu, i když nijak přehnaně. Škoda, že se vám tenhle film snaží tvrdit, že by mohl být nástupcem "Kmotra", ale nemá pro to žádné zásadní předpoklady, a to od scénáře přes režii až po herce v očekávaných postavách.

Zvědavý George (Curious George, 2006) - 50 %
Takový fajn animák, který má docela dobré postavy, na něž je možné se soustředit. Samotný opičák vás bude docela bavit, ale není až tak dobrý. Příběh je velmi předvídatelný, což se bohužel dalo čekat. Je to takový ten film, který nenadchne ani neurazí, ale může potěšit plejádou známých herců v hlasových projevech postav.

Effie Gray (2014) - 40 %
Líbí se mi, že se Emma Thompson snaží i o scénáře a celkem ji to jde, divácky je úspěšná. Teď se vrátila k oblíbeným britským autorkám a rozehrála historické kostýmní romantické drama, které mě ale po půl hodině naprosto přestalo bavit. No jo, možná se tak stalo i dříve. Jako kdyby ten film neměl pořádnou sílu, a přitom má tak zajímavé herce, i herecké legendy.

Dou sing (1990) - 70 %
Tady jsou prostě tak výborné scény, že to člověka musí chvílemi bavit a možná i naprosto odrovnat. Stephen Chow je prostě frajer a kamera si to uvědomuje a dává mu dost prostoru. Bavil mě jak v těch humorných scénách, tak i v těch hazardérských, což se společně prolínalo velmi často. Tohle není příliš vážné, což je dobře.

Žádné komentáře:

Okomentovat