neděle 8. listopadu 2015

Zapadákov, To hok wai lung 2. San Andreas, 8 žen, Tisíckrát dobrou noc


Zapadákov (Badlands, 1973) - 70 %
Musím uznat, že na to, že Terrence Malicka moc nemusím, protože mi jeho přístup k filmu, hlavně v rámci toho, co natočil v posledních letech, prostě nesedl, tak jeho film z roku 1973 na mě přece jen dojem udělal. Skvělé herecké výkony, které jsou zaštítěny dobrým scénářem a zajímavými filmovými prvky.

To hok wai lung 2 (1992) - 65 %
Už mi to nepřijde až tak nařachané jako první díl, ale pořád je to dost dobré a v té škole to prostě nějakým způsobem funguje. Jsou zde nové, humorné scény, film zbytečně nevykrádá svého předchůdce a celkově to opět baví, tentokrát i té akce mi přišlo trochu víc, i když mi Stephen Chow seděl spíše jako ten nejistý studentík.

San Andreas (San Andreas, 2015) - 55 %
Tak nějak to, co od katastrofického filmu očekáváte. Je to blbá, je to místy nelogické, ale je to drama, hlavně lidské, a padají zde velké budovy k zemi a obecně je zde hodně známek destrukce. Některé scény dokonce dovedou i překvapit - například ta s tsunami je ujetě krásná. A ženská složka je tady prostě skvělá.

8 žen (8 femmes, 2002) - 60 %
Nebýt skvělých hereckých výkonů a celkem zajímavého provedení, asi tenhle film tolik neoslní. O herečky šlo však především a vás se na ně baví koukat, protože jsou prostě skvělé a je vám celkem jedno, co hrají, protože on ten film zas tak skvělý není, myslím scenáristicky. Ale má funkční muzikálová čísla, což jsem nečekal.

Tisíckrát dobrou noc (Tusen ganger god natt, 2013) - 45 %
Neskutečně utahaný film, který vypráví nesmírně silný příběh, který má ale tu nejlepší scénu v závěru, kdy takové čekání se nebude každému líbit. Ten rodinný vztah mě vlastně ani trochu nezajímal, až ten konec mi dal vědět, že tohle mohl být opravdu dobrý film. Takhle je jenom rádoby dobrý.

Žádné komentáře:

Okomentovat