úterý 17. listopadu 2015

The Harder They Come, Nesmrtelný, Beyond the Mask, Blunt Force Trauma, Deadly Virtues: Love.Honour.Obey.


The Harder They Come (1972) - 70 %
Můj první jamajský film a myslím, že i na dlouhou dobu poslední. Ne, že by se mi nelíbil, ale nějak tuhle oblast nevyhledávám. A co si budeme povídat, tenhle snímek je skvělý v jednom zásadním ohledu - ve své hudbě. Ta zde hraje zásadní roli a dovede vás klidně odloudit od děje, z kterého si pak nebudete ani moc pamatovat.

Nesmrtelný (Self/less, 2015) - 35 %
Tak tohle je docela velké zklamání. Od Tarsema Singha jsem očekával minimálně zajímavou vizuální podívanou, ale ani toho jsem se naplno nedočkal. Jsou zde scény, které zaujmou, myslím vizuálně, ale je jich dost málo. Bohužel tohle sci-fi je tak průhledné, že v podstatě po půl hodině už budete vidět, jak to celé skončí. A to má film dvě hodiny...

Beyond the Mask (2015) - 50 %
Asi mám dobrou náladu nebo co, protože i těmhle celkem špatným a předvídatelným filmům dávám nějak moc vysoké hodnocení. Tohle je takový Zorro trochu jinak a na základě amerických dějin. Sem tam se to snaží být vtipné, sem tam akční, je to hodně patetické. Ale na nízkorozpočtovou produkci mi to prostě nepřišlo až tak zlé.

Blunt Force Trauma (2015) - 60 %
To takhle vůbec nic nečekáte a nakonec dostanete celkem originální romanci, která se odehrává na základě hodně speciálních zápasů. Tohle jsou klasické duely, akorát s tím, že když střelí, míří na hrudník, kde mají duelisté neprůstřelnou vestu. Jasně, že se může hodně posrat a taky se dost posere. Možná je až škoda, že ten princip nebyl využit víc a bylo zaměřeno na vztahy. Z toho se dalo vytřískat ještě lepší drama.

Nemůžu si pomoct, ale na mě tohle udělalo dojem. Já vím, že tohle už je celkem ohrané téma, ale to, jak bylo zde podáno, jak ten narušitel jedná přirozeně, lehce, na tom e skutečně něco děsivého a ještě děsivější je to, jak všechno dopadne a jak si uvědomíte, že děsiví byli vlastně všichni, kteří se v tomhle filmu objevili ve větších rolích.

Žádné komentáře:

Okomentovat