neděle 2. července 2017

Anděl Páně 2, Ulička slávy, James White, Ježíš Nazaretský, Neporazitelný


Anděl Páně 2 (2016) - 85 %
Možná trochu překvapivý hit, ale možná tolik ne. Je to kombinace dobrého a chytrého humoru, skvělých českých herců, a pohádkového příběhu, který dovede zaujmout a přitom není zbytečně klišovitý a happy end vám na jeho konci vůbec nevadí. Rozhodně snímek, který dovede diváka v kině potěšit.

Ulička slávy (Billy Lynn's Long Halftime Walk, 2016) - 50 %
Ang Lee je dobrý režisér, o tom asi nikdo nepochybuje, tohle je navíc snímek, který v sobě má hodně dobré prvky, jako jsou kamera, střih, tempo, střídání scén, ale to nejdůležitější, to, co by měl snímek říct, to je tu prostě podáno slabě a vlastně to nikam nevede. Možná vás to ale donutí přemýšlet o tom, jak je válka nesmyslná a co považujeme za hrdinství.

James White (James White, 2015) - 70 %
Když vám umírá osoba blízká, není to jednoduché sledovat. Právě s tím se potýká hrdina, který celý život žije s matkou, fláká se, i když by měl na víc. Jednoduše ale není schopen najít tu správnou cestu. Dobře zahráno, s celkem silnou depresí, ale tak nějak máte clu dobu pocit, že tohle může život přinést.

Ježíš Nazaretský (Jesus of Nazareth, 1977) - 60 %
Kdo je Křesťan, musí si tenhle snímek užívat, protože je to asi jedna z nejlepších a nejvěrnějších adaptací Ježíšova příběhu v tom smyslu, že zde v podstatě není nic, co by bylo jakkoli kontroverzní. Stane se, co se má stát, což mi prostě přišlo strašně samoúčelné a snímek mě dokázal více ohromit úchvatným obsazením.

Neporazitelný (Undisputed, 2002) - 50 %
Prostředí je dobré, protože ve vězení se mohou odehrávat jímavé příběhy. Tohle je příběh, který se primárně snaží o to, aby byl akční, ale nakonec je lepší právě v té rovině civilnější. Jsou zde dobří herci, ale takový Peter Falk je v podstatě vůbec nevyužitý, což je velká škoda. Ani dějem to nakonec nenadchne.

Žádné komentáře:

Okomentovat