pátek 27. listopadu 2015

Strach jíst duše, Shark Lake, Starship: Apocalypse, Nie yin niang, Meñique y el espejo mágico


Strach jíst duše (Angst essen Seele auf, 1974) - 85 %
Krásný film o tom, jak láska může kvést v jakémkoli věku a bez ohledu na to, kdo jsou milenci anebo ti, co se milují. Tohle je film bez sexu a moc mu to pomáhá. Navíc je zde krásně vidět, jak to, že se dva lidé milují, může být pro ostatní trnem v patě, protože žijí jen proto, aby soudili a aby měli předsudky. Ty scény jsou úchvatně silné.

Shark Lake (2015) - 35 %
Tak tohle bylo celkem zklamání. Tedy ani ne tak po příběhové stránce, to měl film celkem i nějaký ten dobrý nápad, ale spíše po stránce provedení, které bylo místy opravdu otřesné. Takhle to vypadá, když se digitální triky používají až moc. Film mi nezachránil ani Dolph Lundgren, který mi ke štěstí často stačí.

Starship: Apocalypse (2015) - 20 %
Na to, že je to pokračování, se spíše jedná o další díl seriálu, který by klidně mohl být televizní a i tam by dopadl dost špatně. Tohle jsou věci, na které se ani moc koukat nechcete, protože vám to opravdu moc nedá. Trikově hodně zlé, dějově celkem nudné, alespoň sem tam trochu zajímavá maska, když už nic jiného.

Nie yin niang (2015) - 50 %
Ty obrazy jsou místy skutečně krásné, ale poetika ve filmu mi prostě nesedí. To je holt tím, že já jsem spíše epický typ, který miluje děj a miluje vyprávění. Tohle mi film se slibným mezinárodním názvem nenabídl, a tak jsem se spokojil s tím, že je to hlavně zdlouhavé rozjímání nad postavami a krajinou.

Já si nutně nemyslím, že animace musí být pixarovská, ale v tom případě by se o ni tvůrci neměli snažit a měli by přijít s něčím originálním. Tohle je v některých skutečně hrozné a nebavilo mě se na to dívat, prostě jen proto, že to nevypadalo pěkně. Ale on ten skoro shrekovský příběh taky není zrovna nic převratného.

Žádné komentáře:

Okomentovat