středa 26. července 2017

3 Bad Men, 47 Meters Down, Strážci Galaxie Vol. 2, Sunrise, 1911: Pád poslední říše




3 Bad Men (1926) - 60 %
Popravdě jsem si myslel, že to bude jeden z prvních filmů Johna Forda, ale jak se ukázalo, natočil toho mnohem víc. Ale rozhodně je to jeden z mála němých westernů, které jsem zatím viděl. A nutno říct, že to funguje, i když spíše jako film o kolonizování. Ten western v tom cítit je, ale není to tak akční, jak by si člověk myslel a jak by se pro zápletku hodilo.

47 Meters Down (2017) - 60 %
I když by se skoro zdálo, že filmy se žraloky už jsou přece jen vyčpělé, musí se tomu nechat, že v roce 2016 vznikly dva docela dobré filmy právě na tohle téma. Tím prvním snímkem byly "Mělčiny", tím druhým právě "47 Meter Down". A oba přinášejí přesně to napětí, které od filmu se žraloky očekáváte. Skoro se divám, že "47 Meters Down" zvládlo svůj úkol i na tak omezeném prostoru.

Strážci Galaxie Vol. 2 (Guardians of the Galaxy Vol. 2, 2017) - 100 %
Přesně to, v co jsem doufal. Je zde spousta popkulturních odkazů, i odkazů v rámci Marvel Universe, jsou zde všechny skvělé postavy z minulého dílu a pár nových, u kterých doufám, že se znovu objeví, vztahy se trochu mění, a i když to není bitva ve stylu nějakého velkolepého sci-fi, tedy ne většinu filmu, baví to, budete se smát a budete na konci smutní. James Gunn je pro mě frajer.

Sunrise (2014) - 70 %
Pak že Indové neumí natočit drsný thriller. Snímek "Sunrise" je ukázkou toho že to možné je. Jasně, na první pohled je to trochu prvoplánové, protože děti jako oběť jsou vždy drsným prvkem, ale tomuhle filmu jako kdyby místy chyběla naděje, což se mi líbilo. Je to temnější než většina indické produkce a funguje to.

1911: Pád poslední říše (Xin hai ge ming, 2011) - 50 %
Z hlediska historického je to rozhodně zajímavý moment čínských dějin a je podán poměrně dobře, myslím z hlediska filmařského se na snímek dobře kouká, je to kvalitně výpravné a dobře stylizované. Jenže i přesto je film takový unylý a nemůžu si pomoct, na to, o jaké téma se jedná, to bylo pojato celkem bez náboje.

Žádné komentáře:

Okomentovat