úterý 9. srpna 2016

Adventures in Babysitting, V zajetí rytmu, Jako bych tam nebyla, Azumi 2, Norman Wisdom: His Story


Ze začátku jsem si myslel, jaká je to strašná blbost, ale nemůžu si pomoct, mě tenhle film prostě vtáhnul a nesmírně se mi líbil a jen jsem sledoval každou další minutu. Asi jsem nějaký jednoduchý, ale Disney mě dokáže podobnými filmy dostat. Musím se podívat na původní film, jestli mě i ten dovede zasáhnout.

V zajetí rytmu (American Hot Wax, 1978) - 85 %
V podstatě je skoro jedno, o čem ten film je, protože je to o rokenrolu. To skoro samo o sobě stačí, protože ty písně, které zde zazní, jsou naprosto skvělé. Jenže pak je zde ještě příběh muže, který odnesl to, že dal rokenrolu přednost před vším ostatním. Jojo, to byly doby, kdy ještě rokenrol dovedl rozpálit matky do ruda, a to různými způsoby.

Jako bych tam nebyla (As If I Am Not There, 2010) - 60 %
Silný příběh, o tom žádná. Mladá žena jede do problematické země, aby zde učila. Není to země vzdálená, ale je to Bosna a Hercegovina. Žena zde strádá a její utrpení je podáno s neskutečným lidem kamery, což rozhodně má na diváky ten správný, nepříjemný efekt. Přesto si ale nemohu pomoct, ten film na mě neudělal až takový dojem.

Azumi 2 (Azumi 2: Death or Love, 2005) - 55 %
Ani tohle není skvělý film, ale musím říct, že se mi to líbilo víc než první díl. Snad i proto, že tohle je celé takové více béčkové, není to bráno moc vážně a díky tomu to funguje jako odpočinkové pokoukání, což beru, protože bych od podobného filmu ani nic jiného nečekal. Navíc to má i nějaký ten příběh.

Norman Wisdom: His Story (2010) - 80 %
Ten dokument není dokonalý, ale dá vám nahlédnout do života muže, kterého můžete znát jen z jeho komedií. A zjistíte jednu krásnou věc. To, jak se prezentoval ve svých komediích v 50. a 60. letech, takový byl vlastně celý svůj život. Tohle je krásná ukázka toho, že celý svůj život je možné žít tak, aby jeden člověk bavil jiné.

Žádné komentáře:

Okomentovat