pondělí 1. srpna 2016

Kobylkáři, Další rok, Apollo 13, Chudobka, Up in the World


Kobylkáři (A Day at the Races, 1937) - 70 %
Snímek mě překvapil hlavně tím, že ani po osmdesáti letech příliš nezestárnul a ten humor je pořád dobrý, i když místy je hodně ztřeštěný, ale tohle k bratrům Marxovým prostě patří. Pak mě ještě zaujalo, že tohle není ani zdaleka pojaté jako malý film, ale je to velký film, kde je velmi dobrá výprava.

Další rok (Another Year, 2010) - 80 %
Film, který stojí na úchvatných hereckých výkonech, kdy Jim Broadbent standardně dokazuje svou kvalitu, ale hlavní hvězdou je zde Lesley Manville, která naprosto skvěle ztvárnila postavu, jež jí byla nabídnuta. Dokonale zachytila ve dvou hodinách vývoj své postavy, s níž budete tesknit, stejně jako ji můžete, ale nemusíte litovat, protože to není vyloženě postava příjemná.

Apollo 13 (Apollo 13, 1995) - 60 %
Tenhle snímek mě prostě už nedokáže dostat a nevím, jestli to svedl, když jsem byl menší. Hrdinský film, který se sem tam snaží trochu odlehčit, prostě něco, co od americké produkce očekáváte, akorát s tím rozdílem, že to není tak patetické a ubrečené, jako filmy od Michaela Baye. I tak už to ale nikdy znovu vidět nepotřebuji.

Chudobka (Árvácska, 1976) - 55 %
Na podobné, spíše lyrické než dějové filmy, prostě moc nejsem, i když se musí uznat, že László Ranódy a Gyula Mészáros vytvořili zajímavé scény a mnohdy skutečně velmi zajímavé obraz, které se jen tak nevidí a které vás jen tak nenapadnou. Už jen ta plakátová scéna s jedením melounů má v sobě něco krásného.

Up in the World (1956) - 70 %
V některých scénách mě tu Norman Wisdom vytáčel k nepříčetnosti stejně, jako vytáčel postavy, ale pořad si zachovával svůj humor, pořád si jel to svoje a ono to nakonec fungovalo. Koukám, že jeho filmy jsou hodně o tom, že nachází a ztrácí práci, aby se do ní zase vrátil. A přitom je to pořád docela odlišné a zábavné.

Žádné komentáře:

Okomentovat