středa 17. srpna 2016

Accidental Exorcist, Benji 3, Bernie, La tour 2 contrôle infernale, Mob Handed


Accidental Exorcist (2016) - 60 %
Horor to není, spíše ten thriller, ale ještě lépe je to fantastické drama o tom, jak se jeden člověk, trochu proti sví vůli, stane vymítačem ďábla. A i když mu to docela jde, tak to má vliv na jeho život a na jeho psychiku. To nakonec vede k tomu, že se hroutí a snaží se nalézt východisko. Originální pojetí tématu oceňuji.

Benji 3 (Benji: Off the Leash, 2004) - 40 %
Příběhově i kvalitativně vlastně takový návrat k původnímu filmu, což je docela problém, neboť první film prostě nebyl dobrý. Jen taková jednoduchá rodinná podívaná, která se snažila hrát na emoce. A přesně tohle je možné říct také o filmu "Benji 3", který nepřináší navíc nic jiného. Akorát ty roztomilé pejsky.

Bernie (Bernie, 2011) - 80 %
Richard Linklater mě vždycky dovede dostat specifickou formou, kterou svému filmu dá. Tentokrát je to propojení fikce s dokumentem, kdy si přítomnost skutečných dokumentárních prvků nejspíš ani neuvědomíte, dokud nepřijedou závěrečné titulky. Do té doby si možná budete myslet, že je to všechno část jedné hry. A ono je, jenže je to promakanější, než by člověka napadlo. Jo, a musím vyzdvihnout Jacka Blacka!

Tihle dva pitomci nebyli vtipní už ve filmu "Téměř smrtonosná past" a po patnácti letech se na jejich zábavných schopnostech nic nezměnilo. Opět jsou trapní, opět jsou tragičtí a především - nejsou vůbec vtipní. Příběh je zase tragédie, a i když se snaží parodovat akční žánr, máte pocit, že je to parodie sama na sebe.

Mob Handed (2016) - 10 %
To takhle vezmete téma, které je celkem závažné, a uděláte z toho film, který je čímkoli, jenom ně něčím, co by se dalo brát vážně. Rodiče dětí, které byly zneužity, nebo dokonce zabity pedofily, se snaží postavit systému a násilníkům. Nevěrohodné, naivní a hloupé. A to mám příběhy o pomstě normálně hodně rád.

Žádné komentáře:

Okomentovat