pondělí 22. srpna 2016

Leela, Lego DC Super hrdinové: Útěk z Gothamu, Marauders, Miracles from Heaven, Pozdní jaro


Leela (2016) - 70 %
Zvláštní indický mix dramatu a hodně krutého filmu, který má i místa, kde se snaží být zábavný. Ale temnota postupně zastírá celý film, což se projevuje i v tom, že jsou zde zvláštně snové sekvence, které rozhodně stojí za zhlédnutí a které vytvářejí zvláštní, těžko napodobitelnou atmosféru filmu, jež se mi líbila.

Lego DC Super hrdinové: Útěk z Gothamu (Lego DC Comics Superheroes: Justice League - Gotham City Breakout, 2016) - 80 %
Těšil jsem se na další Lego superhrdinský snímek a musím říct, že mě opět nezklamal. Tohle jsou prostě filmy, které chtějí bavit. Ale co je ještě důležitější, ono se jim to daří. Scéna, kdy Batman vytáhne speciální udělátko, kterým se chce dostat z vězení, mě naprosto odrovnala. Pořád se navíc daří skvěle hlásit.

Marauders (2016) - 50 %
Akční, nijak zásadně překvapivý film, ale jednoduše snímek, který má docela dobrou, temnou atmosféru, skvělého Bruce Willise, jemuž ty hemzy věříte, no a nakonec i zajímavé postavy v policejním sboru, kdy finální konfrontace je vlastně docela super v tom, jak je minimalistická. Já jsem se docela bavil, takže na ten průměr mi to stačilo.

Miracles from Heaven (2016) - 20 %
Na podobné bláboly mě prostě neužije. Jasně, že se mohlo stát něco divného, co nevysvětlíme, protože na to ještě nemáme kapacitu a vědomosti, ale okamžitě se ohánět bohem je prostě póza. Navíc jsou postavy neskutečně nudné a předvídatelné, jako kdyby každá americká rodina byla starostlivá a krásná a milující. Kýč, navíc nábožensky blábolící.

Pozdní jaro (Banshun, 1949) - 80 %
Krásná ukázka japonského filmového umění v černobílém provedení, ale také velmi povedená ukázka schopnosti vyprávět příběh. Tohle je film, který vás svou krásou dovede pohladit po duši, ale svou lidskou závažností vás zasáhne i dramaticky. Krása emocí tohoto filmu je v jejich nenásilnosti, s jakou jsou podávány.

Žádné komentáře:

Okomentovat