sobota 27. srpna 2016

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti, Marseille, The Fundamentals of Caring, Gunman: Muž na odstřel, Zero Days


Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (Batman v Superman: Dawn of Justice, 2016) - 40 %
Krásná ukázka toho, jak se z něčeho velkolepého dá udělat něco naprosto obyčejné. Batman a Superman jsou postaveni proti sobě jenom proto, aby si po nablblé scéně podali ruce, pořádně zničili Gotham i Metropolis, objevili další superlidi, no a prolétli se až do dalšího filmu, i kdy to teda vypadá, že se v něm objeví jen jeden. Ale v klidu, to tak jenom vypadá.

Marseille (2016) - 60 %
Příjemný film, který ničím zásadním nevybočuje, ale ani ničím zásadně neurazí. Jedna pěkná ukázka toho, jak jsou rodiny nefunkční natolik, že si nakonec stejně uvědomíte, že ony fungují, jenom mají svoje vlastní pravidla, ale i přes ně, anebo právě díky nim, se všichni v té rodině mají rádi. Netlačí se na pilu, což je hezké.

Když vám nějaký film sedne, tak vám prostě sedne. No a mně se tohle stalo se snímkem "The Fundamentals of Caring". Paul Rudd ukazuje, že přesně takové role mu sednou dokonale, žádné zbytečné pitvoření, ale prostě hraní. Do toho krásná Selena a samozřejmě Craig Roberts, který je v roli výtečný. Bavil jsem se.

Gunman: Muž na odstřel (The Gunman, 2015) - 40 %
Ani se mi tomu špatnému hodnocení nechtělo věřit, ale tohle je skutečně snímek, který si jenom hraje na něco, co se tváří strašně vážně a uvědoměle, ale v konečném důsledku je to pořád jenom akční podívaná, kde Sean Penn ukazuje, že pro něj není problém ani po padesátce ukázat nahá hrudník a dát najevo, že chlap na to má, když chce.

Zero Days (2016) - 80 %
Lidi by měli sledovat podobné dokumenty už prostě jen proto, aby se dověděli o tom, co všechno se může dít v tomhle našem krásném světě a o čem všem rozhodují ti, které si volíme. Kéž by se podobné dokumenty dostaly k co největšímu množství lidí. Nic moc to nezlepší, ale člověk bude mít touhu utíkat, i když asi není kam.

Žádné komentáře:

Okomentovat