úterý 23. srpna 2016

Ošklivé dítě, One Million K(l)icks, Precious Cargo, Puerto Ricans in Paris, Vigilante Diaries


Ošklivé dítě (Nasty Baby, 2015) - 50 %
Film, který má rozhodně zajímavé prvky, ale všechno se to pro mě tříští na tom, že se snaží brát sám sebe strašně vážně a považuje se za velmi umělecký, což mu prostě nesluší. Vypadal by mnohem lépe, kdyby se tak moc nesnažil ohromit svou vizuální stránkou a ukázat, že tohle je něco, co se musí promítat na festivalech.

One Million K(l)icks (2015) - 60 %
Jasně, že to není super film a herecké výkony jsou otřesné, ale tohle je akční snímek, který je natočen v podstat jako amatérský, nezávislý. A od takového snímku bych očekával, že zde budou alespoň dobré bojové scény. A t zde jsou. Některé kousky jsou naprosto úchvatné, choreografie je je skvělá. Velmi povedené bojové scény, kdy ta finální je parádní!

Precious Cargo (2016) - 50 %
Opět žádná akční pecka, ale jsou zde postavy, které jsou docela fajn, je to takový specifický buddy movie, kde je tedy jeden chlap a ženské, ale přesto všechno dohromady funguje tak, jak by mělo. Postavám jsem fandil, byl jsem zvědavý, jak to zvládnou. Není to velikášské, je to takové komorní, prostě fajn.

Puerto Ricans in Paris (2015) - 20 %
Nějak nevidím jediný důvod v tom, proč se dívat na tenhle film, kde jsou hlavní postavy tak nepříjemné, že jakákoli snaha tvůrců z nich udělat něco trochu víc, prostě nemůže vyjít. Jasně, Paříž je pěkná, kriminální příběh hozený do komedie je funkční klišé, ale pro mě se to celkově nevyhrabe ani na ten průměr.

Vigilante Diaries (2016) - 40 %
Přemýšlel jsem, že bych dal filmu alespoň průměrné hodnocení, ale nakonec jsem se rozhodl, že ne. Některé postavy jsou fajn, některé jsou otravné, ale celkově mě příliš nebavil příběh, který je nám zde prezentován a který bez nápadu těží ze zájmu o "superhrdiny" z řad lidu. Někteří herci se mi tu ale hodně líbili, třeba Michael Jai White.

Žádné komentáře:

Okomentovat