pátek 5. srpna 2016

Lovci divoké zvěře, Casual Encounters, Electra Woman and Dyna Girl, My Guardian Angel, Buldočí plémě


Lovci divoké zvěře (Animal Crackers, 1930) - 70 %
Groucho Marx mi v některých scénách připomíná - hlavně svou pohotovostí - Vlastu Buriana, kterého mám ale rozhodně raději. Přesto se bratrům nemůže vzít, že jsou prostě vtipní a navíc celkově umělecky nadaní, což dokazují i hudebními čísly. Zábavné mi přišlo, že až u tohoto filmu jsem si uvědomil, že je Grouchův knírek - a vlastně i jeho obočí - nakreslený.

Casual Encounters (2016) - 50 %
Nebudu tvrdit, že je to nějaká extra objevná romantická komedie, ale jsou zde celkem fajn momenty a hodně se mi líbilo, jak se zde zacházelo s nahotou. Jak často v podobném filmu uvidíte nahou silnější ženu, anebo zde bude záběr na rozkrok, i když velmi rychlý? Tahle odvaha se mi zamlouvala, místy mě bavil i humor.

Čekal jsem a doufal jsem, že tenhle snímek bude ještě o něco vtipnější, než jaký nakonec byl, ale ukázalo se, že mu přece jen něco chybí. Platí to i o scénáři, který je takový relativně přímočarý, což je škoda. Tyhle dvě postavy jsou ale stejně natolik zajímavé, že bych se nebránil nějakému pokračování. Asi ze mě mluví fanoušek komiksu...

My Guardian Angel (2016) - 40 %
Ten snímek má celkem dobré východisko, protože násilí na dětech je vždycky velmi náročné na sledování a má na diváka efekt, ale propojení s paranormálními prvky a hororem mi tu přijde skoro samoúčelné. Hlavně proto, že to nefunguje a v závěru už je to jen film o pomstě, která je provedena díky podivným okolnostem.

Buldočí plémě (The Bulldog Breed, 1960) - 60 %
Takový celkem standardní Norman Wisdom, který nepřináší nic až tak zásadně nového, i když se musí uznat, že oproti předchozím filmům je zde více trikově náročnějších scén, které musely vypadat směšně už v době natáčení, ale dnes v sobě mají takové zvláštní, nostalgické a groteskní kouzlo, které na mě dolehlo.

Žádné komentáře:

Okomentovat