pátek 12. srpna 2016

Babycall, Badlapur Boys, Kluk ve světě příšer, Hunting Season, Girl in Woods


Babycall (Babycall, 2011) - 50 %
Snímek "Babycall" má jeden zásadní silný prvek, pro který stojí za to sena něj podívat. Tím prvkem není nikdo jiný než Noomi Rapace, která v hlavní roli opět odvádí skvělou práci a dává tak mírně zaniknout skutečnosti, že snímek vlastně nemá tolik co říct a o horor se snaží spíše jen okrajově. To je velká škoda, protože napětí se vytrácí rychle.

Badlapur Boys (2014) - 70 %
Chvíli - docela dlouhou - jsem si říkal, co to je sakra za sport, který zde postavy provozují. Jmenuje se kabaddi a jde tam o tom, že jsou dva týmy, jeden si vždy zvolí lupiče, který se snaží "ukrást" hráče druhého týmu a tím získat body. Základem jeho útoků je fakt, že musí zadržet dech. Podivný sport, vyloženě lokální, ale zajímavý, stejně jako prezentovaný film, který mě ve finále překvapil.

Kluk ve světě příšer (Bakemono no ko, 2015) - 80 %
Zase jedna krásná ukázka japonské animace, kdy na první pohled máte pocit, že se jedná jen o něco, co navazuje na klasické fantasy příběhy o Opičím králi, ale ve skutečnosti se jedná spíše o film, který si bere to nejlepší z akční školy a přenáší to do roviny, kde je to přístupné dětem. Přesto dovede vyjádřit silné emoce.

Hunting Season (2016) - 5 %
Co tohle sakra bylo? Je to vůbec film, nebo jen scénky, které někdo shodou okolností natočil s pár známými ksichty? Já mám béčkovou produkci docela rád, ale tohle už na mě bylo trochu moc. Děj, který má našlápnuto na to, aby byl drsný, ale je jen uřvaný a trapný, herci, kteří už se ani nesnaží nic předstírat. Špatné, špatné.

Girl in Woods (2016) - 20 %
Na první pohled to vypadalo docela dobře. Z mé pozice hlavně proto, že se zde objevuje jméno Charisma Carpenter, kterou mám prostě rád. Nějaká osobní slabost. Jenže pak zjistíte, že je to akorát snůška vzpomínek, snů a halucinací, která dohromady dává nudné pobíhání po lese, které Juliet Reeves prostě neutáhne.

Žádné komentáře:

Okomentovat