pondělí 8. srpna 2016

Sbohem jazyku, Baaria, Mimina, Bajkonur, Press for Time


Sbohem jazyku (Adieu au langage, 2014) - 5 %
Tak nic. Ale opravdu vůbec nic. Díval jsem se na to, na různé scény, na různé kamery, kterými to bylo natočeny, což se projevilo na obraze, na nesmyslnosti, se kterou se to snažilo něco sdělit. A mě snímek "Sbohem jazyku" nesdělil vůbec nic. Bylo to trochu jako Lynch posledních let, je se snahou mít alespoň základní příběh.

Baaria (Baarìa, 2009) - 55 %
Giuseppe Tornatore je skvělý režisér, který dokáže výtečně zachytit postavy, ale i prostředí a vlastně také dobu. To se mu daří i ve filmu "Baaria", kterým vlastně navazuje na svůj film "Bio Ráj". Jenže mám pocit, že si vzal schéma a akorát do něj zkusil napasovat nové postavy a osudy, což tentokrát tak skvěle nevyšlo.

Mimina (Bébé(s), 2010) - 60 %
Hezký dokument, který primárně ukazuje na to, jaké jsou rozdíly v tom, jak vychováváme svoje děti. Jedno mongolské, jedno japonské, jedno namibijské a jedno americké. Každé je vychováváno jinak a různé způsoby vám přijdou podivné, ale překvapivě to nejsou jen ty z kultur, které jsou nám celkem vzdálené.

Bajkonur (Baikonur, 2011) - 60 %
Docela zajímavý nápad, který je tak nějak pěkně ujetý. Kazašská step nedaleko stanice Baikonur. Ve stepi ještě žijí lidé, pro které platí to, že co spadne z nebe, je toho, kdo to jako první najde. Ale co když z nebe spadne kosmonautka? A co když si nic nepamatuje? A co když je do ní zamilovaný mladík, který ji najde jako první? Nakonec ne až tak skvělé, ale i tak pěkné.

Press for Time (1966) - 80 %
Norman Wisdom v dalším barevném provedení a tentokrát rovnou v trojroli, aby ho nebylo málo. Hraje Normana Shieldse, jeho matku a jeho dědečka. A všechny role mu jdou skvěle, pitvoří se ještě více než jindy a vy se s ním budete smát, protože on vás prostě dovede strhnout, Málo takových komiků.

Žádné komentáře:

Okomentovat