neděle 14. srpna 2016

Zataženo, občas trakaře 2, Krokodýl Dundee 2, Hello, My Name Is Doris, Téměř smrtonosná past, Septembers of Shiraz


Zataženo, občas trakaře 2 (Cloudy with a Chance of Meatballs, 2013) - 45 %
První díl mi k srdci nějak nepřirostl a druhý jen navazuje na to, co se dělo, aniž by zde byl nějaký skvělý příběh, ale tak nějak očekávané cosi. Největším přínosem je chvíle, kdy se postavy vracejí na ostrov a nacházejí zde hodně zajímavé tvory. S těmi si tvůrci vyhráli a na nich je nejvíce vidět, že film není úplná ztráta času.

Krokodýl Dundee 2 ('Crocodile' Dundee II, 1988) - 55 %
Tohle už prostě není tak dobré jako první díl, mimo jiné i proto, že je to nesmírně roztahané a musíte se hodně snažit, abyste celý příběh kousli a vydrželi až do konce. Díky návratu postav je to pořád docela fajn, ale první díl to prostě překonat nemůže. Paul Hogan těží z chlapácké postavy, což mu pořád celkem funguje.

Hello, My Name Is Doris (2015) - 80 %
Nesmírně pozitivní film o tom, že stáří je sice na hovno, ještě k tomu, když jste ty roky před tím rozhodně neprožili naplno, jak byste si představovali, ale i v šedesáti má smysl žít a jít si za svým, i když by to bylo nesmyslné, těžko splnitelné a skoro nedosažitelné. A Doris si za svým šla. Narazila, ale ten závěr je příjemně nadějný.

Téměř smrtonosná past (La tour Montparnasse infernale, 2001) - 20 %
Sledovat dva dementy, jak se v brnění a sem tam v matrixovském stylu snaž parodovat "Smrtonosnou past" je skutečně zážitek, na který chce člověk hodně rychle zapomenout. I když jsem si myslel, že by to mohlo být alespoň trochu vtipné, velmi jsem se mýlil a zjistil jsem, že tady Francouzi šlápli hodně vedle.

Septembers of Shiraz (2015) - 40 %
Rádoby historický a emotivní film o tom, jak to jedna židovská rodina měla těžké v Íránu, když došlo ke změně režimu. Adrien Brody a Salma Hayek jsou oba takoví trochu mírní, jejich herecké výkony nejsou nic skvělého, což je nakonec i obrázek celého filmu. Máte pocit, že něco chtěl říct, ale nakonec neřekl nic.

Žádné komentáře:

Okomentovat