čtvrtek 11. srpna 2016

600 mil, Noční dobrodružství, Důležitý muž, Ochranné zbarvení, První, poslední


600 mil (600 Millas, 2015) - 70 %
Pomalé tempo mi vždycky nesedí, ale s tímhle snímkem je tak nějak spojeno i to, že je celkově příběh vyprávěn tak nějak osobně, ale přitom odtažitě. Kamera je blízko, někdy jako kdyby najížděla na herce, ale přitom od nich pořád máte odstup. A to mi sedlo. Tim Roth je pak v roli skvěle uvěřitelný.

Noční dobrodružství (Adventures in Babysitting, 1987) - 55 %
Je to fajn, ale nemůžu si pomoct, novější verze od Disneyho mi sedla více, a to mám přitom osmdesátkovou atmosféru a ten styl natáčení docela rád. Je to místy trochu temné, ale vždy se to zhoupne do pozitivní atmosféry. A tak mě nejvíce překvapilo, jaký byl Vincent D'Onofrio chlap, hubený a namakaný. Herci byli na své role až moc staří.

Důležitý muž (Ánimas Trujano (El hombre importante), 1962) - 60 %
Legendární Toshiro Mifune si zahrál v mexickém filmu mexického indiána, což pro mě bylo asi největší překvapení, na které jsem byl hodně zvědavý. Překvapivě tam ale sedí, i když chvílemi máte pocit, jestli náhodou nemluví japonsky. Skvěle svou roli zvládnul, ale film mě nedovedl tak silně oslovit.

Ochranné zbarvení (Barwy ochronne, 1977) - 80 %
Výborný film, který opět ukazuje sílu starší polské kinematografie - nějakou novou bych asi měl nakoukat. Kromě toho, že jsem měl to "štěstí" trávit na české univerzitě nějakou dobu jako akademický pracovník a vím, že to tam chodí stále velmi podobně, tak musím ocenit skvěle rozpracované charaktery.

První, poslední (Les premiers les derniers, 2016) - 55 %
Když jsem si přečetl anotaci k filmu "První, poslední", byl jsem si jistý, že to je něco, co by mě mohlo zaujmout. Jak se ale nakonec ukázalo, téma vypadá lépe na papíře, než provedené ve filmové podobě. Čekal jsem mírně ujetý, nepředvídatelný film, ale tohle mi přišlo spíše jen pomalé a trochu drsnější.

Žádné komentáře:

Okomentovat