neděle 7. srpna 2016

Apart, Azumi, Belgica, The Early Bird, Warcraft: První střet


Apart (2011) - 40 %
Film "Apart" má zajímavý nápad - použití specifické choroby, která sblíží dva mladé lidi a která umožňuje zajímavou, v podstatě thrillerovou zápletku. Jenže tvůrcům se ten celý nápad tak nějak drolí pod rukama a v konečném důsledku to rozhodně není tak ohromující, jak by filmaři chtěli. Zapomenete na film rychle.

Azumi (Azumi, 2003) - 40 %
Nemůžu si pomoct, ale jako kdyby se tvůrci snažili navázat na velké, čínské produkce, jako byly "Tygr a drak", ale nakonec jim z toho vyšel celkem malý film, kde ty emoce nejsou tak dobře podány, jak by se asi slušelo, nemluvě o tom, že snímek "Azumi" není nijak zásadně zajímavý ani z hlediska akčního.

Belgica (Belgica, 2016) - 50 %
V nedávné době druhý francouzský, i když v tomhle případě spíše více belgický snímek, který se věnuje relativně mladým lidem, snaží se zachytit určitou atmosféru a vlastně i dobu. A to se mu daří, stejně jako se to podařilo snímku "Après mai", ale mě prostě nedovedou postavy zaujmout, stejně tak ani příběh mě nebere.

The Early Bird (1965) - 75 %
Norman Wisdom v barvě a rovnou začíná scénou, která je v podstatě beze slov. Je to zajímavý kontrast, kdy jako by se vracel ke grotesce, ale technologie už jde kupředu a není možné ji ignorovat. Mlékař Pitkin je výbornou postavou, která zde má naprosto nové gagy, jež vycházejí z jeho profese. Zase jednou povedená zábava.

Warcraft: První střet (Warcraft, 2016) - 60 %
Čekal jsem od tohoto filmu víc. Většinu času mi to přišlo jako taková levnější variace na "Pána prstenů", i když finančně je na filmu sakra vidět, že trikově je zde skoro všechno, včetně trpaslíků. Příběh je fajn, ale pro fanoušky rozhodně bude nejlepší, jak se drží předlohy, tedy her, a to jak "World of Warcraft", tak i původních strategií.

Žádné komentáře:

Okomentovat