pondělí 15. srpna 2016

Barneyho ženy, Benji, Krokodýl Dundee v Los Angeles, Demolition, Checkmate


Barneyho ženy (Barney's Version, 2010) - 70 %
Paul Giamatti zase jednou naplno ukázal svůj herecký talent a odvedl skvělou práci, když zahrál postavu Barneyho, jenž má trochu problémy se ženami, se sebou samým a se životem. Film neustále balancuje na pomezí komedie a dramatu a daří se mu zůstat pořád dostatečně přesvědčivým a silným filmem, kdy v závěru dovede zasáhnout.

Benji (Benji, 1974) - 45 %
V případě tohoto snímku už prostě nostalgie nestačila. Až mě překvapilo, jak moc tu je scén, kde jen sledujete psa, který někam de nebo běží, a do toho hraje hudební doprovod, jež je neskutečně nudný, alespoň po několika minutách už začíná být nepříjemný. Jinak to samozřejmě celé končí moc hezky, jak jinak.

Krokodýl Dundee v Los Angeles (Crocodile Dundee in Los Angeles, 2001) - 60 %
Ale co, tak dám filmu také trochu více bodů, než by si jiný snímek zasloužil. Jenže dvojka Hogan-Kozlowski funguje i v tomhle třetím, místy trochu křečovitém snímku. Tady mi stačí, že jsou zde pořád moje celkem oblíbené postavy, a díky tomu jsem se docela dobře bavil. Některé scény jsou zábavné, to se jim upřít nedá.

Demolition (2015) - 80 %
Výborná ukázka toho, jak si člověk musí rozesrat život, jak si potřebuje nabít hubu, aby konečně zjistil, o co vlastně jde a co by měl ve svém životě sledovat. Jake zase jednou exceluje a předvádí skvělý výkon, kdy je vám skoro jedno, kdo další tam hraje, i když jsou to třeba Naomi Watts a Chris Cooper, protože on to prostě táhne.

Checkmate (2015) - 20 %
Teda vzít tolik celkem zajímavých béčkových - a nejen béčkových - herců a natočit s nimi něco, co nebude mít z béčkového filmu pořádně nic, jenom tu slabou kvalitu, to je taky umění. Bohužel spíše negativního rázu. Nevyužitý potenciál, kdy se film bere moc vážně. Šachová partie pak vypadá jako nějaká, kterou si Vinnie a Danny zahráli v pauzách při natáčení jiného filmu.

Žádné komentáře:

Okomentovat