čtvrtek 4. srpna 2016

Assassins, Pojď se mnou, Follow a Star, Heidi, děvčátko z hor, Půlnoční dítě


Assassins (2014) - 30 %
Nemůžu si pomoct, ale když vidím název "Assassins", očekávám, že to bude pořádná jízda, že zde budou vrazi, že se budou lidé zabíjet, že se bude hodně střílet. Jenže tenhle snímek se vydal cestou konverzačního dramatu, které mi ale vůbec nesedlo. I přes svou krátkou stopáž to bylo zdlouhavé a nudné, i když nějaký scénář to mělo.

Pojď se mnou (Blackway, 2015) - 45 %
Daniel Alfredson se jal natočit severský thriller v America, a i přes zajímavé herecké obsazení, mu to prostě nevyšlo. Severské pojetí je znát v tom, jak je zaměřeno na postavy a na pomalé tempo, americký styl pak zase v tom, jak se to místy snaží být divácky přístupné. Nakonec je z toho hybrid, který se snaží tvářit zajímavěji, než jakým ve skutečnosti je.

Follow a Star (1959) - 80 %
Další výborný film Normana Wisdoma, který má celkem jednoduchý příběh o tom, jak si známý zpěvák, který ale nemá tak skvělá hlas, najme muže s hlasem (Normana), který mu má zpívat na playback, aniž by o tom vlastně věděl. Vede to k mnoha zábavným scénkám, ale nejlepší jsou stejně hudební vystoupení.

Heidi, děvčátko z hor (Heidi, 2015) - 60 %
Tak nějak to, co od "Heidi" očekáváte. Nepřináší to nic extra nového, ale musím říct, že se mi nesmírně líbily záběry na krajinu. Ty překonaly, celkem snadno, i celý příběh, který je sice hezký, ale prostě ho nejspíš budete znát, a pokud ne, tak vám stejně přijde docela povědomý. Na pokoukání s dětmi je to prima.

Půlnoční dítě (Midnight Special, 2016) - 60 %
Až moc dlouho se v tomhle snímku čeká na to něco velkého, co přijde, až to nakonec přijde a není to takové, jak jste si představovali. Jsou zde dobré scény, ale ještě lepší herecké výkony, kdy Michael Shannon je pro mě prostě skvělý v každé roli. Adam Driver ukazuje, že není jen Kylo Ren, i když stejně budete mít pocit, že hraje tak nějak stejně, i když více na straně dobra.

Žádné komentáře:

Okomentovat