neděle 15. března 2015

Nezapomenutelná láska, Ducháček to zařídí, Hercule Poirot: Tajemné zmizení pana Davenheima, Dva mrazíci, Velká šestka


Nezapomenutelná láska (An Affair to Remember, 1957) - 90 %
Když máte po ruce tak skvělé herce, jako jsou Cary grant a Deborah Kerr, tak máte skoro hned vyhráno. Ale on Leo McCarey věděl, jak natáčet filmy a jak vzbudit smích a nakonec i smutek a vyvolat slzy štěstí. Tady se mu daří všechno a je to jedna z nejkrásnějších romancí, které jsem kdy viděl.

Ducháček to zařídí (1938) - 80 %
Líbí se mi, jak je Vlasta Burian vlastně vedlejší postavou, ale tím, jaký je, se dostává dokonale do popředí a všichni ostatní jsou jim upozaděni. Ale to vůbec nevadí, protože on ten film prostě utáhne a některé jeho hlášky jsou prostě neskutečné. On měl prostě talent od boha, a tak i z takové zápletky udělá skvělou komedii, a to i když by s jiným hercem byla místy naprosto blbá. Hlavně ke konci tedy.

Hercule Poirot: Tajemné zmizení pana Davenheima (Agatha Christie's Poirot: The Disappearance of Mr. Davenheim, 1990) - 80 %
Když se spojí dobrý detektivní příběh a k tomu se přidá ještě skvělá zápletka komická, která se tentokrát točí kolem sázky, kdy Poirot musí řešit případ s tím, že nesmí odejít z domu, vznikne skvělý příběh, který vás baví, a i když odhalíte pointu dřív, ty vtípky a kouzelnická čísla si užijete. Celkově je to pak výborně vše zkombinované.

Dva mrazíci (1954) - 50 %
Přiznám se, že v tomhle případě mě mnohem více zajímalo, jak zvládnou svoje party pánové Werich a Burian, než jaká je animace. Bohužel hlasovým schopnostem obou velikánů bylo dáno málo prostoru, a i když je animace zajímavý, nějak to ve mně nenechalo tolik, jak bych si myslel a jak jsem doufal.

Velká šestka (Big Hero 6, 2014) - 85 %
Měl jsem trochu podezření, že by to mohl být dobrý animák, no a to podezření se nakonec i potvrdilo. Kromě toho, že jsou zde vlastně superhrdinové, tak je to skvěle akční, jsou zde vynálezy, roboti a hlavně jeden specifický robotický ošetřovatel. Díky těm postavám je film neskutečně zábavný, a to ani nemluvím o tom, jak skvělá je místy animace. Disney zase zaválel.

Žádné komentáře:

Okomentovat