středa 11. března 2015

Z nóbl společnosti, Hercule Poirot: Smrt na mysu, Dřív než půjdu spát, Hercule Poirot: Dáma se závojem, Hercule Poirot: Ztracený důl


Z nóbl společnosti (High Society, 1956) - 55 %
Kdyby nebylo těch písní, tak mě to asi vůbec nebaví. On to není špatný film, přece jen, na to jsou zde moc dobří herci a muzikanti, ale je to jen taková taškařice, která vás nijak dějově nepřekvapí. A to hvězdné obsazení mi v tomhle případě taky nepřipadalo jako úchvatné, protože tu moc nefunguje chemie, což je špatně. Navíc Grace Kelly mi přišla otravná a ne roztomilá.

Hercule Poirot: Smrt na mysu (Agatha Christie's Poirot: Peril at End House, 1990) - 85 %
Film původně rozdělený na dva díly, ale lépe si ho užijete jako jeden celek. Poirot a Hastings si opět skvěle rozumí, ale hlavně je tu příběh, který má skvělý scénář. Zamotává a rozmotává se to tak, že opravdu až na konci budete vědět, jak to vlastně celé je a bylo. A přitom to skvěle sedí a příběh je dostatečně napínavý.

Dřív než půjdu spát (Before I Go to Sleep, 2014) - 40 %
Vypadalo to celkem zajímavě, ale ten film mě prostě nedokázal strhnout. Je tu ta nejistota, zda je to skutečně on, je tu jedna dobrá, hororová scéna, ale to je prostě tak nějak všechno a potenciál všech tří herců v hlavních rolích nebyl dostatečně využit, nikoli pak vůbec Colin Firth, jehož postava mohla být ještě temnější.

Hercule Poirot: Dáma se závojem (Agatha Christie's Poirot: The Veiled Lady, 1990) - 70 %
Už od začátku bylo trochu jasné, kdo vlastně bude za záporáka, ale to, jak se celý příběh vyvíjel, to je přece jen dostatečně zajímavé na to, aby to člověka zaujalo a on vydržel až do konce. Honička v muzeu je celkem zábavná a musím říct, že se mi velmi líbí, jak se v seriálu neustále mění prostředí. Poirotovi to sluší.

Hercule Poirot: Ztracený důl (Agatha Christie's Poirot: The Lost Mine, 1990) - 70 %
A zase něco trochu exotického. Tentokrát trochu Asie. Je hezké, jak se Poirot dostane v podstatě všude, a to i bez toho, aby se pohnul z místa. Na tomhle dílu je pěkné, jak je to propojené s hrou Monopoly, kterou si Hastings a Poirot společně užívají. Odhalení vraha opět velmi efektní, hlavně díky zajímavému prostředí.

Žádné komentáře:

Okomentovat