čtvrtek 19. března 2015

Nezdolný, Hercule Poirot: Dvojnásobný zločin, Whiplash, John Wick, Laggies


Nezdolný (Aparajito, 1957) - 90 %
Satyajit Ray pokračuje dál kvalitně ve své trilogii druhým dílem, který je opět krásnou ukázkou toho, jak je tento tvůrce schopen zachytit Indii, ale především lidské příběhy, které se na jejím území odehrávají. Tohle je opravdu silná stránka, a to i ve smyslu, jak jsou příběhy napsány a jednotlivé scény koncipovány. Ray měl dar pro správný střih a délku scén.

Hercule Poirot: Dvojnásobný zločin (Agatha Christie's Poirot: Double Sin, 1990) - 70 %
Asi mě trochu mrzelo, že to bylo takové trochu jednodušší a pointu jsem odhalil celkem brzy, ale to rozhodně neznamená, že by tenhle díl nebavil. Naopak, je zde skvělý moment mezi Poirotem a Jappem, o kterém ten druhý ani neví. Tohle se hodně povedlo, stejně jako Poirotova netečnost. I v pozadí je dokonalý.

Whiplash (Whiplash, 2014) - 100 %
Neskutečný film, od kterého jsem vůbec nic nečekal, snad jen dobrý výkon J. K. Simmonse. To jsem dostal, ale navíc jsem dostal možná nejlepší film roku 2014. Takhle strhující tempo už jsem dlouho neviděl. Na konci filmu jsem doslova křičel, proč to sakra končí? Tady bych klidně snesl ještě o něco delší stopáž. Výborné herecky i režisérsky.

John Wick (John Wick, 2014) - 70 %
Nadupaný akční film, který si na nic nehraje. Keanu Reeves přesně té roli, která mu dokonale sedne - moc nemluví, není vtipný, ale prostě kolem sebe mlátí a střílí. Tohle je strašné klišé, ale ona je ta akce opravdu dobrá a celý, prezentovaný svět vás natolik strhne, že si to prostě od začátku do konce užijete. A to opravdu nejde o nic jiného než o to, aby chlap vyvraždil co nejvíc jiných, hlavně rusky mluvících chlapů.

Laggies (2014) - 60 %
Nato, k čemu film na konec vedl, se mi to celé zdálo trochu zdlouhavé, kdy vlastně ani nedošlo k faktickému rozhřešení toho, co Keiřina postava řešila celou dobu, ale vztahově je to zajímavé a slyšet Keiru bez přízvuku je také celkem nové. Přízvuk jí sluší mnohem víc. Chloë opět s minimem hereckého prostoru, ale tak časově měla jinak místa celkem dost. Rockwell se mi zase jednou hodně líbil.

Žádné komentáře:

Okomentovat