sobota 21. března 2015

Most přes řeku Kwai, Hercule Poirot: Záhada Západní hvězdy, We Still Kill the Old Way, Revizor, Body Melt


Most přes řeku Kwai (The Bridge on the River Kwai, 1957) - 95 %
Film jsem až dnes viděl skutečně celý, i když dávno znám tu píseň, kterou tak proslavil. Konečně jsem mohl zhodnotit ale i samotný film a musím říct, že David Lean opět natočil něco neskutečně velkého. Ono je to vlastně jen o stavbě mostu, ale to prostě stačí. Je to skvělé, velkolepé a přitom lidsky krásné a dojemné.

Hercule Poirot: Záhada Západní hvězdy (Agatha Christie's Poirot: The Adventure of the Western Star, 1990) - 70 %
Je to malinko přeplácaný díl a na konci je možná až trochu zklamání, protože je to vlastně takový příběh o ničem, který ani není dokonale uzavřen, což je škoda. Ještě jsem čekal, že tam něco málo bude. Pravdou ale zůstává, že i tak je to poměrně dobré a zaujme to tím, jak dokáží lidé manipulovat někdy i sami sebou.

Nečekal jsem od toho snímku vlastně nic. Říkal jsem si, že to bude zase jen nějaká londýnská gangsterka, ale tohle se prostě povedlo. Konečně ti mladí "gangsteři" dostali na prdel, a to pořádně. Stará garda se mi hned líbila a všem ostatním patří přesně to, co dostali. Londýn je fakt asi nebezpečné město.

Revizor (1933) - 90 %
Burian a Marvan skutečně ve vrcholné formě, kdy hlavně Burian si byl vědom toho, že má za úkol hrát konkrétní postavu a zbytečně se nepitvořit. To se mu povedlo a on představuje skutečně svůj herecký vrchol. Divadlo skvěle převedené do filmu, kde ta kocourkovská pointa vyznívá dokonale. Za tohle by se Gogol nemohl zlobit.

Body Melt (1993) - 50 %
Australané ukazují, že jsou prostě ve svých filmech schopni zajít o něco dál než Američané. Tohle je film, který by klidně mohl patřit k americkým hororovým béčkům, ale díky tomu, že je to australský film, jsou zde scény, které zacházejí dál, takové, které v americkém filmu neuvidíte, protože už je to trochu moc. V tomhle směru se mi snímek zamlouval, jinak je to místy ale strašná slátanina.

Žádné komentáře:

Okomentovat