neděle 8. března 2015

Psané ve větru, Hotel Modrá hvězda, Annie, Zlaté dno, Pepek námořník


Psané ve větru (Written on the Wind, 1956) - 65 %
Obrovskou devizou tohoto filmu není ani Rock Hudson, Robert Stack nebo Lauren Bacall, ale jí Dorothy Malone, která je ve své roli prostě úchvatně odpudivá. Výborně zahráno a jen kvůli ní na snímek stojí za to kouknout. Mám rád filmy, kde jde o sebedestrukci, ale tenhle mě přece jen zase tolik nenadchl.

Hotel Modrá hvězda (1941) - 85 %
Další skvělá komedie z éry dnes nazývané pro pamětníky. No, ono už jí zase tak moc lidí nepamatuje. Oldřich Nový je opět skvělý, i když na konci už je jeho postava trochu nablblá, ale tou, kdo tomuhle filmu skutečně vévodí, je Nataša Gollová, která je jednoduše úchvatná, krásná a roztomilí.

Annie (Annie, 1982) - 60 %
Nemůžu si pomoct, ale holt jsem jako první viděl snímek "Annie" s Quvenzhané Wallis, která mě natolik uchvátila, že tahle původní "Annie" už mě tolik nedostala. Navíc ta titulní holka se mi nezamlouvala, nebylo to ono. Ty písně jsou ale výborné i v tom původním podání. Jen mě to prostě tak nenadchlo.

Zlaté dno (1942) - 80 %
Asi na mě de před třicítkou stáří, nebo co, ale nemůžu si pomoct, filmy s Vlastou Burianem jsou prostě skvělé. Tohle je jen další důkaz. Jeho humor je tentokrát laskavý, stejně jako je laskavá postava, kterou hraje. Opět je to hlavně o něm, a to i přesto, že není tak útočný, tak moc výstřední. Hezký film o tom, že lidé mohou být dobří.

Pepek námořník (Popeye, 1980) - 25 %
Ano, na začátku sice přišla trocha nostalgie, když se ozvala úvodní znělka seriálu, který jsem měl jako dítě rád, ale jakmile se objevili herci, už to šlo do kopru. On je Robin Williams skvělý a skvěle tu postavu vytvořil. Shelley Duvall je neméně výborná, ale k čemu to je, když se na to ty dvě hodiny prostě nedá dívat? Je to pitomé, je to navíc muzikál, a o to horší je, že se to strašně moc snaží o podobu s kreslenou postavou, stejně jako o to, aby se tam toho stalo strašně moc. Strašně moc se stane, ale už si stejně přejete, aby to skončilo.

Žádné komentáře:

Okomentovat