neděle 1. března 2015

Úsměvy letní noci, Cimrman v říši hudby, Bachelor Night, Muži v offsidu, Goodbye to All That


Úsměvy letní noci (Sommarnattens leende, 1955) - 60 %
Komedie od Ingmara Bergmana? No, musím říct, že jsem byl trochu na vážkách, jaké to asi bude. A na vážkách jsem i po zhlédnutí. Je to skvěle natočené, má to krásný obraz, nádhernou výpravu a místy výborné dialogy. Herecky zajímavé, protože s takovými herci se člověk normálně nesetká, což je škoda. Švédové rozhodně umí hrát. Jako celek mě to ale moc neoslovilo.

Cimrman v říši hudby (2006) - 60 %
Z nostalgie bylo hezké sledovat páně Smoljaka a Vondrušku, ale musím říct, že tohle je asi můj nejméně oblíbený kus z Cimrmanovy tvorby. Jsou zde dobré vtipy, je zde zajímavé koketování s hudbou a její specifické spojení s mluveným slovem, ale stejně si nemohu pomoct, v operním partu jsem se prostě nudil.

Bachelor Night (2014) - 40 %
Dostanete přesně to, co očekáváte. Poměrně velké množství odhalených ňader, což je jediné velké plus. Ale ono to překvapivě má i nějaký ten příběh. Jen kdyby se ten film, který je jasně céčko, nesnažil ještě o nějaké ty emoce. To je prostě k ničemu. Vyloženě jsem se ale zakoukal do Heather Paige Cohn, která už mi učarovala v podobné hlouposti "Alpha House".

Muži v offsidu (1931) - 80 %
Výborná česká komedie, která ukazuje, že jsme smysl pro humor měli skutečně vždy, akorát jsme zapomněli na to, jak ho používat decentně a ne jen v nablblých komediích. Už tady se ukazuje, jaké může být šílenství okolo fotbalu. Myslím, že tady knižní předloha nijak neutrpěla a dostala filmovou podobu zaslouženou.

Goodbye to All That (2014) - 50 %
Co se stane s chlapem po rozvodu? Hlavně s chlapem, který vlastně ani pořádně neví, proč se s ním jeho žena rozvádí? Překvapivě najde určitou útěchu, i když jen chvilkovou, v sexu. Tohle je něco, co snímek "Goodbye to All That" prezentuje moderní komediálně dramatickou rovinou. Jde to, ale víc jak ten průměr z toho nedostanu.

Žádné komentáře:

Okomentovat