čtvrtek 5. března 2015

Stopaři, Son of a Gun, Hercule Poirot: Rhodský trojúhelník, Dívka v modrém, Hercule Poirot: Dobrodružství na moři


Stopaři (The Searchers, 1956) - 90 %
John Ford a John Wayne ukazují, že je možné natočit western, který bude dramatický, ale nebudou v něm vůbec vadit ani ty humorné prvky. Co je ale lepší, to je Waynova postava, která není jeho standardem, protože jde mnohem více do temnoty. Skoro jsem litoval toho, že scénář nezašel ještě o něco dál, ale je fakt, že to by Duke nemohl svým fanouškům udělat. I tak je tohle skvělý western.

Son of a Gun (2014) - 60 %
Je mi jasné, že si ten film po nějaké době nebudu vůbec pamatovat, ale takhle hned po zhlédnutí jsou tam postavy, které jsou docela zajímavé, je to celé správně drsné a nakonec to dopadne i tak nějak pěkně pohádkově, což je v dobrém kontrastu s tím, co jsme do té doby viděli. Ewan McGregor, což mě překvapilo, byl skvělý i v téhle roli.

Hercule Poirot: Rhodský trojúhelník (Agatha Christie's Poirot: Triangle at Rhodes, 1989) - 80 %
Jakmile se podíváme do orientu, je to pro mě něco, co mě hned trochu baví. No dobře, ono Řecko až takový orient není, ale stejně tím Poirot dostává naprosto nový náboj. V tom prostředí, hlavně na pláži, je velmi komický, a to i bez věrného Hastingse. Navíc samotný detektivní případ je výborný, hlavně proto, že opravdu překvapí jeho rozuzlení.

Dívka v modrém (1939) - 80 %
Je mi celkem jedno, jestli Baarová sympatizovala s nacisty, dělali to bohužel i další. Její herecké představení v téhle romantické komedii je prostě skvělé a s Oldřichem novým mají skvělé momenty, tedy dokument je ona skutečně komtesou. Výborné, vtipné momenty se na sebe vrší jeden za druhým a ta konfrontace starého s moderním je místy až neuvěřitelně nápaditá.

Hercule Poirot: Dobrodružství na moři (Agatha Christie's Poirot: Problem at Sea, 1989) - 80 %
A zase Poirot ve velmi exotickém prostředí, navíc na lodi a se skvělými postavami. David Suchet si finální odhalení vyloženě užíval, a tak si ho může užít i divák, a to i v případě, že mu jeho přítelkyně v podstatě již na začátku řekla, jak to celé je. Mělo to skvělou logiku, a tak jsem jí věřil. A měla pravdu. Výborný díl.

Žádné komentáře:

Okomentovat