úterý 17. března 2015

Cabiriiny noci, Mravnost nade vše, Dark Summer, Polski film, Dear White People


Cabiriiny noci (Le notti di Cabiria, 1957) - 70 %
Když máte pocit, že váš život za nic nestojí, tak si nechte aspoň ty svoje ideály a sny, protože vězte, že ono může být ještě hůře. A v tomhle případě je. Naděje umírá poslední, ale z definice je jasné, že také umírá. Fellini natočil dobrý film, ale abych si z něj úplně sedl na zadek, to zase ne. Guilietta Masina je však v roli skvělá.

Mravnost nade vše (1937) - 80 %
Výborná zápletka, která je v dnešní době sice celkem ohraná, ale s tehdejšími herci a hlavně se skvělým Hugo Haasem, je to prostě balada pro duši. Je to hezké, místy docela úderné a neustále to jede a nezastaví se. Další ze skvělých ukázek toho, jak dobré herce jsme měli a jak dobré komedie jsme byli schopni natáčet.

Dark Summer (2015) - 50 %
Mohl to být výborný thriller, ale je to prostě jen průměrná věc, která více šokuje některými scénami, než aby zaujala celkové dění. Nemůže se tomu vzít, že chcete vědět, co se vlastně děje, ale je to jeden z těch případů, kdy nakonec pravdu zjistíte, ale není to to, co jste chtěli a co by snímek pozvedlo i na jeho konci.

Polski film (2012) - 20 %
Tohle prostě ne. Nesedí mi humor těchhle pánů a nesedí mi ani koncepce celého filmu. Jako líbí se mi, že tu je snaha zkusit něco jiného, což nám celkem obecně jde, ale tohle prostě není můj šálek čaje a já nebudu hodnotit to, jak byli chlapci sem tam inovativní, protože ani to mě nebavilo a nic mi to neřeklo. Pro mě to byla příšerná nuda.

Dear White People (2014) - 50 %
Tohle je film, který má zajímavé scény, ale nesednul mi jako celek. Je to takové, že jsem měl pořád pocit, že to jsou vlastně černoši, kdo chce být jiný, nejen barvou pleti, ale prostě se distancovat od bílých. Tohle by mi nevadilo, jejich věc, ale spíš mi vadí to, že to jsou takové epizodky, které mi sedí lépe samostatně.

Žádné komentáře:

Okomentovat