pátek 6. března 2015

Lola Montès, Vražda v Ostrovní ulici, Zůstaň se mnou, Hrdinný kapitán Korkorán, Poker Night


Lola Montès (Lola Montès, 1955) - 60 %
Zajímavý příběh o jistě zajímavé ženě, ale v tomhle případě je naprosto zásadní forma, kterou je příběh vyprávěn. Je to cirkusové vystoupení, které se střídá se skutečnými scénami z minulost ženy, která je uvedena v názvu filmu. Tohle provedení je natolik jedinečné, že tomu příběhu dává něco navíc. I tak to pro mě nebylo až tak moc.

Až mě překvapilo, že i my máme docela dobré detektivní postavy, a to nejen po roce 1950, ale i před ním. Jindřich Plachta je ve své roli neskutečný a je skoro škoda, že z toho nebyl nějaký seriál, protože jeho postava je výborně poirotovská nebo holmesovská. Ten příběh sám o sobě také není špatný a je vidět, že stojí na základech dobré předlohy.

Zůstaň se mnou (If I Stay, 2014) - 40 %
Těšil jsem se na film s Chloë Grace Moretz a dostal jsem film s Chloë Grace Mortetz. Nic víc. Je to emotivní příběh o tom, jak je možné ztratit všechno a možná přece jen něco získat. Skutečně dojemná mi přišla scéna s dědou Stacy Keachem, který ukázal, že to v něm pořád je. Jinak je to jen klasický hollywoodský útok na emoce, který mě nebaví.

Tak čekal jsem něco hodně jiného, ale je pravda, že mi bylo divné, aby Vlasta Burian hrál v dobrodružném, akčním filmu. To ale vůbec nevadí, protože jeho gagy jsou tady prostě parádní a některé vtipy prostě jedinečné. Navíc jsou vždy umocněny jeho podáním, které je neskutečně přirozené. Každá blbost, kterou vypustí, je prostě k smíchu.

Poker Night (2014) - 60 %
Možná už je to ke konci tak zamotané, až je to jednoduché, ale celkový nápad s tím, jak je to vyprávěno a jak jsou zde úchylné a zajímavé postavy, tohle se mi celkově líbilo. Navíc ten hlavní záporák má skvělou masku, i když je přece jen trochu okopírovaná z hororu "The Collector". Na thriller je to velmi dobré, místy hodně děsivé.

Žádné komentáře:

Okomentovat