úterý 13. března 2018

All I See Is You, Na pokraji slávy, Antonia, Batman: Gotham by Gaslight, S.U.M.1




All I See Is You (2016) - 40 %
Mladá žena je vdaná, vypadá to, že je celkem šťastná, tedy až na to, že je slepá. Pak ale dojde k zázraku, kdy začne znovu vidět. Jako kdyby jejímu štěstí nic nechybělo. Akorát že ono manželství možná není tak dokonalé. Tohle je dle mého tak zabitá příležitost natočit skutečně zajímavý film... Základ dobrý, ale vývoj prostě ne.

Na pokraji slávy (Almost Famous, 2000) - 60 %
Mám moc rád rockovou hudbu, ale stejně mi to nijak moc nepomohlo k tomu, aby mě tenhle film dostal. Je to fajn retro, jsou zde dobří herci, je to takové lidské, příjemné emoce nejsou zbytečně vyhrocené, ale prostě mě to nedokázalo chytnout za srdce, což mě osobně docela překvapilo, protože jsem myslel, že se mi to bude líbit.

Antonia (Antonia, 1995) - 70 %
Sonda mezi obyvatele na maloměstě v poválečném Nizozemsku, kde je ještě všechno zastaralé a zkostnatělé, ale kam se dostane svobodná žena, která ví, co chce. To je něco nepatřičného. Tenhle film je ale podaný s takovým klidem, láskou a navíc i realismem, že vás prostě dovede dostat. Stejně jako to, jak jsou lidé hloupí.

Docela by mě zajímala původní komiksová předloha, která bohužel zatím česky nevyšla a nejsem si jistý, že by měla vyjít. V animovaném provedení to totiž má svoje kouzlo, a i když je to "jen" alternativa k Batmanovi, dá se na to koukat a má to i celkem dobrý příběh, což je hodně dáno tím, jak jsou zde známé postavy jiné.

S.U.M.1 (2017) - 50 %
Poslední dobou se s nízkorozpočtovými sci-fi roztrhl celkem pytel, protože je možné do nich - asi relativně levně - přidat digitální triky, ale jen do pár scén a ono to stačí. Není potřeba ani moc herců, aby to fungovalo. A docela to funguje, na ten průměr to za mě stačí. Podobné filmy mě docela začínají bavit.

Žádné komentáře:

Okomentovat