čtvrtek 15. března 2018

Operace "Blue Sky", Bomb City, Kluci nepláčou, Buck Rogers in the 25th Century, Contemporary Color




Operace "Blue Sky" (Blue Sky, 1994) - 60 %
Herecky je snímek výborný. Jessica Lange a Tommy Lee Jones se k sobě zas tak skvěle nehodí, ale v tom je síla jejich vztahu. A také i příběhu, který mi ale přijde, že ztrácí hodně z toho, co chce sdělit - ty jaderné zbraně mi tu v konečném důsledku přijdou spíše navíc, než aby byly hlavním tématem, což je vlastně škoda.

Bomb City (2017) - 50 %
Snímek "Bomb City" má dobrý příběh, to se mu musí nechat, protože je to příběh, který napsal sám život a není to příběh pěkný, ať už z hlediska lidského, anebo z hlediska právního. Když jsem ho ale v tomhle podání sledoval, měl jsem pocit, že tu nebyla moc velká snaha zachytit ho skutečně dobře, spíš jen takový průměr.

Kluci nepláčou (Boys Don't Cry, 1999) - 80 %
Hilary Swank tady prokázala, jak je skvělou herečkou a sem rád, že to mohla ještě později zopakovat. Tady je ale skvěle vidět, jak se dokázala přizpůsobit roli, jak do ní pronikla a jak dovedla ten tragický osud ztvárnit tak, že ji neobdivujete jen pro její schopnosti, ale i proto, že děj podává tak, že ho prožíváte s ní.

Skvělá retro ptákovina, u které je vidět, že se inspirovala "Star Wars", "Star Trekem" a nejspíš i "Flashem Gordonem". Ale je to jedno, protože to má ten správně úchylný sedmdesátkový look a béčkové pojetí, které mě prostě bavilo. Tohle je film, který je určen milovníkům béček. Rozhodně dovede pobavit.

Contemporary Color (2016) - 60 %
Zajímavý projekt, který lidem mohl ukázat, že jsou mladí lidé tvůrčí, že jsou schopní a že mohou dělat i něco jiného než jen zahálet. Neříkám, že mě umění zde prezentované odrovnalo, hudebně mě to ne vždy bavilo, ale co se týká pohybových kreací, bylo to velmi dobré a dokázalo to chvílemi strhnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat