čtvrtek 29. března 2018

Čára, Ferdinand, Roman J. Israel, Esq., The Breadwinner, Oscar 2018


Čára (Čiara, 2017) - 60 %
Slovenský pokus o mafiánský film, který i celkem vyšel, ale musí se říct, že jsou zde prvky, které ho trochu srážejí. Především je to skutečnost, že se někdy nebere příliš vážně, což je škoda, hodilo by se mu mnohem temnější pojetí a místy by nevadilo, kdyby zmizela snaha přiblížit se americkým mafiánským filmům.

Ferdinand (Ferdinand, 2017) - 60 %
Na první pohled tohle není moc výrazný snímek, i když se samozřejmě dostal do celosvětové distribuce kin. Na druhý pohled je to klasika o outsiderovi, který se odličuje a snaží se nějak zapadnout, i když je velmi svůj. A to se mu nakonec hezky daří. Díky tomu si snímek získává sympatie.

Roman J. Israel, Esq. (Roman J. Israel, Esq., 2017) - 50 %
Nemůžu si pomoct, ale při sledování filmu "Roman J. Israel, Esq." jsem měl pocit, že byl natočen vlastně jen z jediného důvodu - aby Denzel ukázal svoje mistrovství, což se potvrdilo, ale bohužel nedošlo k tomu, že by byl natočen skutečně dobrý film, tedy ve všech ohledech. Jako kdyby byli ostatní herci statisté a prostředí jen kulisy.

The Breadwinner (2017) - 80 %
Tématem možná nejsilnější animovaný snímek předchozího roku, který má navíc krásnou animaci, jež je ale místy narušovaná zvláštními 3D prvky, které nějak dohromady nesedí. Na druhou stranu jsou zde pak vyprávěné příběhy, které jsou krásným kořením. Velmi povedený snímek, jež vezme za srdce.

Oscar 2018 (The Oscars, 2018) - 40 %
Názory na vyhlášené se budou různit, ty hodnotit nechci. Absolutně zůstal nevyužit potenciál 90. výročí - videomontáže jsou fajn, ale to je všechno. Kimmel byl už trochu nudný a chtělo by to někoho, kdo přinese něco nového, ale nejen humor, celkově do večera, aby to bylo zajímavější a ne jen posezení hvězd na jednom místě. Česká verze je bohužel tragická a simultánní překlad nefunguje. Pokud v tom chce ČT pokračovat, doufám, že s jinými komentátory, kteří nebudou u každé ceny tvrdit, že to vlastně bylo jasné. Celé předávání bylo spíše zklamáním.

Žádné komentáře:

Okomentovat