pondělí 5. března 2018

S láskou Vincent, Mudbound, The Florida Project, Akta Pentagon: Skrytý válka, Viktorie a Abdul


S láskou Vincent (Loving Vincent, 2017) - 85 %
Animace tohoto filmu je skutečně jedinečná, ale ukázalo se, že tohle je film, který je možné sledovat i kvůli příběhu, protože poslední Vincentovy dny jsou zde podány v podstatě jako detektivní příběh o tom, co se stalo, i když výsledek nemusí být pro každého naplňující. Přesto je to rozhodně film, který si zaslouží pozornost.

Mudbound (2017) - 80 %
Drama o tom, na co Amerika nemá být pyšná. I když se děj odehrává před více jak sedmdesáti lety, taky je zde pořád vidět problémy, které Amerika pořád má a které neřeší. Asi je jednodušší řešit vnější problémy, které sama vytváří, než ty svoje vlastní. Skvělé, silné drama s výborně vybranými herci.

The Florida Project (2017) - 80 %
Neskutečně přesné herecké výkony, kdy nejen Willem Dafoe ukazuje, jak je skvělým hercem, ale především pak tváře, které neznáte a ani znát nemůžete. Dětští herci jsou výborní, ale stejně tomu filmu vládne Bria Vinaite, která je neskutečně přesná, nechutná a do jisté míry i politováníhodná. Skvěle vybrané osazenstvo, jež bylo dobře zrežírováno.

Akta Pentagon: Skrytý válka (The Post, 2017) - 60 %
Snímek, který je hlavně oslavou novinařiny a svobody slova, což se mi osobně líbí, ale na druhou stranu mám pocit, že je Spielberg až moc patetický a jede až moc na jistotu, což je prezentováno i ve finále scénami, které jsou klasicky podbízivé a chtějí ukázat sílu okamžiku za každou cenu. Tohle jsou prvky, které nemusím. Herecky film ale nezklame.

Viktorie a Abdul (Victoria & Abdul, 2017) - 60 %
Judi Dench a Ali Fazal si skvěle sedli a díky nim je tenhle příběh správně hravý, ale přitom i dojemný. Z hlediska dějového není vyloženě objevný, ale když máte dobré herce, je skvělé je sledovat. A tady ještě o to víc, protože jsou všichni v opravdu nádherných kostýmech, které skvěle zachycují dobu.

Žádné komentáře:

Okomentovat