úterý 27. března 2018

Bílá tma, Sofie a vycházející slunce, The Ballad of Lefty Brown, Zákona Helena




Bílá tma (1948) - 55 %
Snímek, kde jsem chvílemi měl i pocit, že to je skoro až dokument, že tohle se skutečně děje. Velmi dobře je zde zachycena krajina, ale příběh a vývoj postav se nakonec rozmělňuje a je tak nějak očekávaný, tradiční, nějak mě to nedokázalo strhnout a postupně mě zájem o jejich osud spíše opouštěl.

Sofie a vycházející slunce (Sophie and the rising Sun, 2016) - 60 %
Příjemná romance, na které je hezké to, že jsou postavy celkem uvěřitelné, a to i přesto, že jsou chvílemi docela přehrávané. Ale mám tyhle nepravděpodobné romantické dvojice prostě rád, protože jsou trochu nestandardní, navíc jsem nečekal, že to při intimním sblížení dovede být i trochu odvážné. Potěší i vedlejší postavy a jejich příběhy.

Westerny se vracejí ve větší míře a docela v dobré formě. Snímek "The Ballad of Lefty Brown" není z těch, které jsou úchvatné, ale je z těch, které jsou prostě dobrou prací. V první řadě herecky, kdy Bill Pullman exceluje a roli si užívá, ale i příběhem, jehož poklidné plynutí vás stejně dovede strhnout.

The Gateway (2018) - 60 %
Další minimalistické sci-fi, které staví především na příběhu, než aby se tolik zabývalo trikovou stránkou. Netvrdím, že je příběh vyloženě originální, zápletku je asi celkem jednoduché odhadnout, ale je to natočeno tak, jak očekáváte, je to natočeno celkem dobře a nejsou zde herci, kteří by vás iritovali.

Zákona Helena (2016) - 50 %
Ze začátku to vypadalo jako celkem zajímavé nahlédnutí do známé kriminální kauzy, ale nakonec se ukázalo, že je to místy skoro osobní dokument o tom, jaký má autorka strach. Na jednu stranu emotivnější, na druhou mi to přišlo skoro až samoúčelné. Ale je celkem fajn vidět, jak se některé životy vyvinuly.

Žádné komentáře:

Okomentovat