čtvrtek 22. března 2018

Jagga Jasoos, Ohrožení Britannicu, Just Getting Started, Kedi, Minimalism: A Documentary About the Important Things




Jagga Jasoos (2017) - 60 %
Takový celkem klasický indický snímek, kde je hodně zpěvů, herci hodně přehrávají, hlavní postava má být teen detektiv, ale herci už skoro táhne na čtyřicítku, je to uvolněné, je zde humor, který je opravdu jen místy dobrý, a celé je to takové mile bláznivé a v krásném vizuálu, že vás to i může docela bavit.

Ohrožení Britannicu (Juggernaut, 1974) - 70 %
Skoro by se zdálo, že ten film je zastaralý, ale díky tomu, jaké jsou zde herecké výkony, že to ani jeden herec nevypustil, a že je to opravdu napínavé, jak se to blíží ke konci, tak tomu ty klišé odpustíte, protože tady se tvůrci skutečně snažili o to, aby diváka napínali. A dařilo se jim to skvěle. Richard Harris exceluje.

Just Getting Started (2017) - 50 %
Spíš podprůměrná komedie, která má jednu záchranu - herecké obsazení. Na Morganovi Freemanovi, ale nakonec i na Tommym je skutečně vidět, jak si role užívají a že jim je celkem jedno, jak to dopadne, hlavně pokud se budou bavit. A s nimi se nejspíš pobavíte i vy, ale celkově to prostě zázrak není.

Kedi (2016) - 70 %
Ono se to na první pohled jeví jako pitomost, prostě nějaký nadšenec chce sledovat volně žijící městské kočky, které nemají páníčka, ale tím, jak kamera sleduje kočky, sleduje i to, jak ovlivňují lidské osudy a jak se kolem nich utváří město. Tohle je zajímavý pohled, který překvapivě řekne víc, než by si člověk na začátku myslel.

Musí se nechat, že myšlenka, která je zde prezentována, není vůbec špatná, ale nemůžu si pomoct, pánové, kteří ji prezentují, pro mě nejsou moc důvěryhodní. Takže hodnotím snímek "Minimalism: A Documentary About the Important Things" spíše z toho pohledu, že zde někteří lidé mohou najít zajímavou inspiraci, což je fajn.

Žádné komentáře:

Okomentovat