pátek 9. března 2018

Buck a kazatel, ID:A, Ovčáček čtveráček, Pojedeme k moři, Vlkodlak




Buck a kazatel (Buck and the Preacher, 1972) - 60 %
Western, který jede trochu na jistotu, ale zároveň se snaží upozorňovat na rasové problémy, a to nejen mezi bílými a indiány a bílými a černými, ale i mezi černými a indiány. Lidé jsou prostě nesnášenliví celkově. Sidney Poitier ukázal, že svého kovboje zvládne dobře, ale dobře se popasoval i s režií filmu.

ID:A (ID:A, 2011) - 50 %
Dánové si vytvořili vlastní verzi agenta Bourna. Je to žena a vystupuje v thrilleru, kde zapomněla na svou minulost. Ale rozhodně se ji neobjevovat ve strhujícím tempu, ale v tempu velmi pozvolném, kdy téma filmu se chvílemi mění spíše v dramatickou romanci, než aby zůstalo thrillerem. Na mě to vyloženě nefungovalo.

Ovčáček čtveráček (2017) - 20 %
I když to je kabaret, který reaguje na aktuální politické hnutí, nemůžu si pomoct, ale celkové pojetí mě prostě nebavilo. Humor je zde příšerný, nebylo zde nic, čemu by se dalo zasmát, snad jen tomu, že představitel Ovčáčka je celkem přesný. Nestačilo to ale na to, aby mě to skutečně dovedlo zabavit, byť jen na chvíli.

Pojedeme k moři (2014) - 70 %
Jiří Mádl mě velmi mile překvapil nejen tím, že snímek natáčel na lokacích, které dobře znám, ale hlavně tím, že je jeho snímek mnohem víc než jen nějaká komedie. Ona to až tak komedie není, naopak, je to celkem citlivá sonda do života jedné rodiny. Sonda, která je veselá, ale i dojemná zároveň, vše je dobře zkombinované.

Vlkodlak (Werewolf: The Devil's Hound, 2007) - 10 %
Tohle je tak špatně natočené, že se na to chvílemi skoro nedá koukat, jako kdyby se to natáčelo na dvě různé kamery a každá měla trochu jiné barevné spektrum, jinou kvalitu obrazu. Herecky je to otřesné, to se dalo očekávat, ale i dějově to není nic moc. Přišlo mi to nakonec i celkem zdlouhavé, na to že to není moc dlouhé.

Žádné komentáře:

Okomentovat