pondělí 26. března 2018

Biotherapy, Bright, Jáma, Rudá volavka, Wonder


Biotherapy (1986) - 50 %
Japonci v hororu dovedou zaujmout, a tak jsem byl docela zvědavý, co předvedou v celkem 36 minutách čistého času. Příšera, která vypadá jako muž v kabátu s kloboukem, cestuje v čase, aby se dostala k formuli nějaké nově vyvinuté látky. A je to hodně krvavé, což je asi největší přednost tohoto filmu. Atmosféra tu moc nefunguje.

Bright (2017) - 60 %
Na jednu stranu jsem si říkal, že tohle je originální jako blázen, ale na druhou stranu zase to, že tvůrci rozhodně nedokázali ze světa, který zde prezentují, dostat maximum. To, jak dopadne postava Jacobyho je jasné od začátku, Will Smith si hraje svůj standard a Noomi je trestuhodně nevyužita. Potenciál zde byl mnohem větší.

Jáma (Jama, 2013) - 40 %
Ze začátku to má ještě zajímavou atmosféru, čekáte na to, co přijde, ale jak se to postupně dostane až ke konci, uvědomíte si, že tohle opravdu nestálo za to a že to celé vedlo k tomu, že se vlastně dělo něco hodně zvláštního, co nějak moc nedává smysl. Tohle není kraťas, který bych chtěl a mohl opěvovat.

Rudá volavka (Red Sparrow, 2018) - 50 %
Nějak jsem nevěděl, co pořádně čekat, nakonec jsem dostal celkem suchý, bezemoční příběh, kde jsou docela fajn herecké výkony, hlavně camea ve vedlejších rolích. Myslel jsem, že to bude akčnější, ale ono je to spíše thrillerové, téměř psychologické, což podle mě ale tolik nefungovalo. Nějak to se mnou nic nedělalo.

Wonder (Wonder, 2017) - 80 %
Takhle to dopadne, když máte skvělé herce, jejichž jména každý zná, ale pochopíte, že ještě lepší jsou dětští herci, kteří ten film zvládnou výborně. Owen a Julia na sebe nestrhávají zbytečně pozornost, ví, co je síla tohoto filmu. A to je o dobře, pak to všechno krásně funguje a vám je moc dobře, že se na to můžete koukat.

Žádné komentáře:

Okomentovat