pátek 2. března 2018

Walking Out, Wheelman, Whisky Galore, Bílý palác, Vítr




Walking Out (2017) - 60 %
Je to na první i na druhý pohled takový trochu ohraný survival, kdy je zde ještě pro jistotu rovina syna, který už je v pubertě a svého tvrdého otce moc nemusí, ale musí s ním přežít lov v horách. A tentokrát slovo přežít nabývá klasický survival význam. Jako survival to docela funguje, jako emotivní film už tolik ne.

Wheelman (2017) - 60 %
Docela příjemná akční jízda, která ukazuje, že Ntflixu jde dost o to, aby svoje diváky bavil, někdy i jednoduššími kousky, které ale mají docela dobrou formu. V tomhle filmu jsme v podstatě pořád v autě nebo jeho blízkém okolí. A díky tomu to má ten správný drive. Dějově to asi nepřekvapí, ale vyloženě nudit to nebude.

Whisky Galore (2016) - 40 %
Nemůžu si pomoct, ale tenhle snímek mě prostě nedokázal oslovit. Nepřišlo mi to vtipné, nepřišlo mi to ani moc zajímavé, nepřišlo mi to prostě takové nijaké, i když je vidět, že tu určitá snaha byla. Jako kdyby to celé bylo takové pěkně absurdní, ale ono se to přitom chce místy tvářit moc vážně. Ne, to mi prostě nesedlo.

Bílý palác (White Palace, 1990) - 70 %
Susan Sarandon a James Spader jsou tady prostě tak dobří, tak skvěle si padnoucí, i když se k sobě nehodí, stejně jako se k sobě nehodí jejich postavy, ale proto ten jejich zajímavý filmový vztah funguje. Je lidský, je upocený, je nereálný, ale přesto je to prostě povedená romance, která mi sedla i svým vyústěním.

Vítr (Wind, 1992) - 60 %
Skvěle vybraní herci, mezi nimiž ale nefunguje chemie. Ale snímek "vítr" nestojí na romanci, která je nakonec celkem zabitá a skoro zbytečná, stojí na tom, jak skvěle jsou nasnímány ty závody na moři a ty jsou nasnímány skutečně parádně. Je to dechberoucí, skoro by stačilo, kdyby to bylo jen o těch závodech.

Žádné komentáře:

Okomentovat