pátek 30. března 2018

2036: Nexus Dawn, 2048: Není úniku, Taky dorazil Jones, Čistič, Taxikář ze Soulu




2036: Nexus Dawn (2017) - 50 %
Krátký film, který se mi líbil méně než druhý "2048: Není úniku", který je také ze světa "Blade Runner 2049". Jared Leto tu sice prezentoval velmi zajímavý charakter, ale dle mého názoru tenhle kraťas zase tolik nového nepřináší a nějak více neprohlubuje specifika této postavy. Na jedno kouknutí fajn, jako bonus.

2048: Není úniku (2048: Nowhere to Run, 2017) - 70 %
Dave Bautista za mě prostě ukázal, že není jen obrovský kolohnát, který se umí špatně sát, pokud je třeba, ale tady ukázal, že je herecky velmi dobrý a že má schopnosti, které by do něj každý neřekl. Jasně, on to ukázal už ve filmu celovečerním, ale pokračuje ve skvělé práci i v tomhle kraťasu, který vychází z "Blade Runner 2049".

Taky dorazil Jones (Along Came Jones, 1945) - 45 %
Takový nepříliš výrazný western, který hodně sází na to, že má v hlavní roli Garyho Coopera, který je přece jen jedním z těch herců, na které se docela dobře kouká. Snímek sám o sobě není moc vyhrocený, je takový poklidně plynoucí až do závěru, který diváka nijak zásadně neohromí. Průměr, za mě lehký podprůměr.

Čistič (Čistič, 2015) - 60 %
Myslím si, že tenhle snímek v sobě měl o dost větší potenciál, než co zde prezentoval. Mohlo to být ještě divnější, stejně jako mohly být některá sledování nudnější, aby bylo vidět, že někteří lidé prostě zajímaví nejsou. Ale má to fajn - lehce očekávané - sebedestruktivní směřování, které má hezky otevřený konec.

Taxikář ze Soulu (Taeksi Woonjunsa, 2017) - 80 %
Výborná ukázka korejského filmového umění, kdy se celkem nenápadný film mění na záznam jedněch z nejděsivějších událostí v korejských dějinách, které překvapivě nepřišly z vnějšku, ale zvnitřku. Gradování filmu je skoro neskutečné, ke konci už se místy ani nebudete chtít dívat. Velmi silný zážitek.

Žádné komentáře:

Okomentovat