středa 7. března 2018

Občanka Ruth, I dva jsou rodina, You Only Live Once, Lékařská akademie, Young Mr. Lincoln




Občanka Ruth (Citizen Ruth, 1996) - 80 %
Laura Dern je prostě skvělá herečka a dokázala to i v roce 1996 postavou, kterou rozhodně není snadné si oblíbit nejen na první pohled, ale i na pohled druhý. Musí se nechat, že Alexander Payne napsal výborný scénář, který kritizuje americkou společnost a to, že sama neví, co vlastně chce, a to nejen v oblasti potratů.

I dva jsou rodina (Demain tout commence, 2016) - 70 %
Příběh tohoto filmu je trochu očekávaný, není na něm nic moc tak vyloženě překvapivého, ale musí se mu nechat, že byl tak dobře obsazen, že vás prostě strhne. Omar Sy je natolik skvělým hercem, že zvládne každou scénu, ať už frajera, nebo otce milujícího dceru, nebo zdrceného muže. Vše mu sedí dokonale.

You Only Live Once (1937) - 70 %
Sylvia Sidney a Henry Fonda tu podávají velmi dobré herecké výkony, které nám představují v podstatě něco jako Bonnie a Clyda, ale za jiných podmínek. Není to až tak živočišné, ale díky hercům je příběh velmi uvěřitelný. Třeba scéna ve vězení, kdy se Henry pořeže, je prostě parádně natočená a zahraná. Stejně tak i finále filmu.

Lékařská akademie (Young Doctors in Love, 1982) - 60 %
Musím říct, že takový film jsem od Garryho Marshalla úplně nečekal. Tohle je v podstatě barevná groteska, kde opravdu nejde o to, kam celý film směřuje, ale prostě jde o to, jestli vás budou jednotlivé gagy bavit. A já musím říct, že některé gagy mě skutečně bavili a smál jsem se nad nimi. Přece jen ale chybí to větší propojení.

Young Mr. Lincoln (1939) - 70 %
Hvězdou tohoto filmu je jednoznačně Henry Fonda, který se prezentoval jako Abraham Lincoln ve svých mladých letech, kdy byl ještě právníkem. Film je koncipován v podstatě jako klasické právní drama, kdy až na konci se dozvíme, kdo je vlastně vrah a jak to všechno bylo. Fondův výkon je výborný.

Žádné komentáře:

Okomentovat