čtvrtek 30. listopadu 2017

Loupež ve velkém stylu, Nejšťastnější den v životě Olliho Mäkiho, The Dog Lover, Zvláštní příběh rodiny F, The Girl




Loupež ve velkém stylu (Going in Style, 2017) - 70 %
Tahle trojice prostě nemohla zklamat. To jsou všechno tak skvělí herci, navíc zde přispívají i další, kteří se zde objeví, že prostě musel vzniknout film, který bude diváka bavit, dojme ho, ale hlavně bude schopen se vžít do postav, do jejich chování. Stalo se a já si ze sledování odnáším příjemný zážitek.

Nejšťastnější den v životě Olliho Mäkiho (Hymyilevä mies, 2016) - 70 %
Boxerské filmy prostě nejsou špatné, a tak ani tenhle, finský a navíc černobílý, není špatný, i když rozhodně není určen pro každého. Na jednu stranu moc umělecké, na druhou stranu to ale ukazuje box i trochu jinak, nikoli jako adrenalinový, drsný sport, ale i jako přetvářku, která je ke sportovcům mnohdy dost krutá.

The Dog Lover (2016) - 30 %
Film o tom, jak jsou psi krásná stvoření - o to se nepřu - a jak bychom je měli mít rádi - o to se taky napřu. Jenže je to podáno jako idealistický, naivní snímek o tom, že spravedlnost zvítězí a že všechno dobře dopadne a nikdo nepřijde k úhoně. Tomu prostě nedovedu věřit a nemá to na mě žádný pořádný efekt.

Zvláštní příběh rodiny F (The Family Fang, 2015) - 70 %
Lehce bizarní film, který ale přitom funguje bez toho, aby měl jakékoli fantaskní prvky. Prostě jen ukázka toho, jak je jedna rodin hodně divná, ale stejně funguje, i když s tím, že vlastně vůbec nefunguje. Padne tam ale skvělá myšlenka: Pokud se bojíte, že svoje děti nějak zkazíte, nebojte se, udělá to každý.

The Girl (2014) - 40 %
Není to až tak špatné. Není to skvěle zahráno, ale je zde docela dobře ukázáno to, jak s někým žijeme, ale jak ho ani neznáme, třeba i jen proto, že jsme prostě rezignovali na život a nedokážeme realitu vnímat dobře. V tomhle je skvělá Tia Carrere, která se mi ve své roli líbila. Ale mohlo to být sakra drsnější.

Žádné komentáře:

Okomentovat