neděle 12. listopadu 2017

Slepý, Doktorka odjinud, Ed TV, Právě teď, The Ottoman Lieutenant




Slepý (Blind, 2017) - 55 %
Není to nějak moc skvělý film, co se příběhu týká. Jsou zde náznaky, že by o mohlo být docela drsné, skoro až kriminální, ale těmi náznaky se snímek nevydá. Nakonec je to přece jen spíš romance, ale nemůžu si pomoct, mě bavila, a to hlavně díky dvěma hlavním představitelům. Aleca i Demi mám rád.

Doktorka odjinud (Dr. Alien, 1989) - 70 %
Tohle je tak příjemná a blbá ptákovina, že byste ji mohli šmahem odsoudit jako odpad, ale ona funguje, a to jako film pro náctileté, který je zábavný, tak i jako ujeté sci-fi. Tady jsou scény, které jsou opravdu skvělé, třeba hudební číslo je parádně rockové. A některá odhalená prsa? No prostě krása pohledět.

Ed TV (Edtv, 1999) - 70 %
Nečekal jsem od toho nic a je pravda, že je na tom vidět, jak je to vede celkem klidnou cestou, dalo by se to mnohem více vyhrotit, ale tohle je pořád Ron Howard, který chce jít střední cestou. Má to ale smysl, má to vypovídací hodnotu a chce to ukázat, jak moc se nudíme. Vtipné je, že realita filmu se stává i realitou současnosti. Celebrita může být i neschopný člověk, který ani není takový dobrák jako Ed.

Právě teď (Meantime, 1984) - 50 %
Mike Leigh měl k ruce výborné herce, kteří svoje party zvládli výborně, ale nemůžu si pomoct, i když je tohle docela zajímavá studie toho, jak je také v Británii možné žít, jako kdyby snímek ani pořádně nikam nesměřoval, jako kdyby skoro ani neměl pořádně co říct. Depresivní ano, ale za obdiv stojí hlavně herci.

The Ottoman Lieutenant (2017) - 20 %
Jednoduchá romance o tom, jak se Američanka zamiluje během první světové války do velmi pohledného tureckého důstojníka, kterého možná budete znát z "hry o trůny". Tam tedy Turka nehrál. Musí to být sladkobolné, historicky skoro až trapné a dramaticky vyhrocené tak nějak jednoduše. Ne, z tohohle ani slza nebyla.

Žádné komentáře:

Okomentovat