středa 22. listopadu 2017

Born in China, Inconceivable, Lady Macbeth, Život za časů války, My Cousin Rachel




Born in China (2016) - 80 %
Hezký dokument, který je na první pohled určen především mladým divákům, ale jsou zde místy tak krásné záběry, že se prostě musí uznat, jak se tvůrci snažili ukázat něco, co bude pravdu stát za to. Nádherné scenérie z hor, klimatické změny, anebo let jeřábů, to je prostě krása pohledět. A není to jen o tom krásném v přírodě.

Inconceivable (2017) - 50 %
Asi se nedalo moc čekat, že tenhle snímek bude nějak objevný a nový, Nicolas Cage tu vlastně ani nemá hlavní roli, i když ke konci už je na scéně dost, ale film je docela drsně sexy, má svoje dobré momenty a jako thriller na jedno použití funguje. Cagovy jednoduché filmy mě celkem baví a neuráží můj vkus.

Lady Macbeth (Lady Macbeth, 2016) - 70 %
Krásná ukázka toho, jak mohou být lidské vztahy destruktivní, jak mohou vášeň a chtíč i klidně ničit lidské životy. Finální záběr na hlavní postavu díky celkovému dění získává morbidní a docela děsivý nádech. Film nás nešetří, ale nejde vyloženě do extrémů, to hlavní odvádějí dobrými výkony herečtí představitelé.

Život za časů války (Life During Wartime, 2009) - 50 %
Ne že by tenhle snímek byl úplně prázdný, ale chvílemi mi přišlo, že se jedná spíš o sled jednotlivých scén, nikoli o celek, který by jako takový fungoval. Herecky je to dobré, herci jsou buď civilní, nebo naopak přehrávají, ale dělají to takovým způsobem, že zaujmou. Ale film mě komplexně zaujmout nezvládl.

My Cousin Rachel (2017) - 60 %
Jsem si zase naložil trochu moc historických filmů, které nemám tolik v lásce, ale podobně jako "Lady Macbeth", i snímek "My Cousin Rachel" stojí na výborných hereckých výkonech. Od Rachel Weisz se dá skvělé herectví čekat, ale překvapil mě Sam Claflin, kterému jsem zatím moc nevěřil. Herci skvěle zvládají i silné emoce.

Žádné komentáře:

Okomentovat