neděle 5. listopadu 2017

La glace et le ciel, Velký flám, Noc naproti, Laputa, Love Blossoms




La glace et le ciel (2015) - 60 %
Jestli máte rádi led, budete mít rádi i tenhle dokumentární snímek, který krásně ukazuje, jak i ledová krajina dovede být nádherná, jak je proměnlivá, jak je krásná. Jasně, asi se tam každý nepožene, ale dokument ukazuje, jak je naše Země krásná ve všech ohledech, a jak jsou zde lidé, kteří ji chtějí poznávat a ne ničit.

Velký flám (La grande vadrouille, 1966) - 75 %
Bourvil a Louis de Funès jsou v tomhle filmu skvělá dvojka, a to hlavně proto, že Louis de Funès zde není tak teatrální, ale využívá komiku situace a mimiky či gest. Není tak uřvaný, což je prostě super, navíc je zde druhá světová válka podána s krásným nadhledem, který se musí ocenit, stejně jako bizarnost některých situací.

Noc naproti (Lanoche de enfrente, 2012) - 55 %
Ukázka toho, že i v Chile je možné natočit docela zajímavý film, který dovede zaujmout. Jasně, není to pro každého, zabývá se to smrtí, životem, vzpomínkami, ale to neznamená, že snímek nedovede publikum nadchnout. U mě se ale spíše setkal s tím, že bych ho výrazně ocenil, jen zaujal svým specifickým pojetím.

Laputa (2015) - 30 %
Nemůžu si pomoct, za mě je tohle klasický český snímek, u kterého se mi kroutí prsty. Herecky to chce být zajímavé, myslí si, že to má co říct, je to dokonce symbolické s odkazem na klasickou literaturu, ale ve skutečnosti je to jen o tom, jak nedokážeme žít svoje životy. Možná to není špatné téma, ale v tomhle podání se mi to nelíbilo.

Love Blossoms (2017) - 40 %
Očekávaná a průhledná romantická... vlastně ani ne moc komedie, prostě odlehčený romantický film, kde je jasné, kdo k sobě patří, je jasné, jak to všechno skončí, a vy se jen můžete těšit nad tím, že i když je snímek, o vůních, které nemůžete cítit, můžete si je alespoň díky pěkné kameře představovat ve své hlavě.

Žádné komentáře:

Okomentovat