čtvrtek 9. listopadu 2017

L'auberge rouge, La vallée, Následky lásky, Love Guru, Master of the Drunken Fist: Beggar So




L'auberge rouge (2007) - 40 %
Bohužel je to jen remake stejnojmenného filmu z roku 1951, který byl ještě natočen v černobílém provedení, což mu moc slušelo. Snímek z roku 2007 už je samozřejmě barevný, ale je mnohem více přehrávaný než původní film a popravdě ani není tak vtipný. Čekal jsem, že Clavier bude hodně přehrávat, ale nakonec není nejhorší.

La vallée (1972) - 60 %
Když se dívám na snímek "La vallée", napadá mě, že je sice hezké se dívat na tyhle krásné scenérie, popravdě je to zajímavější než sledovat počínání postav v některých chvílích, ale ještě více by se mi líbilo tohle vidět na vlastní oči, prožívat to sám. Až moc jsme si zvykli, že prožitek přichází zprostředkovaně.

Následky lásky (Le conseguenze dell'amore, 2004) - 70 %
Paolo Sorrentino ukazuje, jak je schopen natočit snímek, u kterého budete přemýšlet, třeba jen proto, proč je konkrétní záběr tak dlouhý, ale přitom budete zírat na to, co se děje. Je to kriminální film. V pomalém tempu a s důrazem na herecké výkony, ale přesto s příběhem, který rozhodně nenudí a dovede zaujmout ve více rovinách.

Love Guru (2009) - 45 %
Romantická indická komedie, která má i trochu vážnější momenty, což se ale tak trochu očekává. Vztahově to není úplně špatně vymyšlené a je vidět, že se tvůrci snažili přijít s něčím trochu víc, ale nakonec to stejně - hlavně díky tomu všudypřítomnému humoru - vyznívá jako podívaná pro masy. Ty myšlenky se v tom ztrácejí.

Sem tam na člověka koukne nějaká ta dobrá akční scéna, anebo alespoň náznak toho, že by zde prostor pro dobré akční scény byl. Ale asi nebylo dost finančních prostředků, protože většina těch bojových scén je poměrně krátkých, až skoro zamrzí, že byly peníze na nějaké ty jednodušší triky, které mi tam nesedí.

Žádné komentáře:

Okomentovat