úterý 28. listopadu 2017

Band Aid, Captain Underpants: The First Epic Movie, Ernest ve vězení, First Kill, Temná věž




Band Aid (2017) - 60 %
Skoro jako kdyby chtěli tvůrci natočit podobnou komedii jako "Pěkně blbě", ale přitom prostě neměli tak silný tah na bránu. Celková zápletka je dobrá, to se musí nechat, myšlenka řešit rodinnou krizi založením kapely je prostě dobrá, ale není to tak příjemně přirozené, jak byste si přáli, některé scény na sebe hezky plynule v těch emocích nenavazují.

Čekal jsem, že to bude nějaká blbůstka, animovaný film pro děti, ale tohle je docela dobrý film nejen pro ty, kdo mají rádi komiksy a superhrdiny. Jasně, na jednu stranu je to parodie na superhrdinský žánr, ale zároveň to zábavně dodržuje jeho pravidla. A přitom je to vážně vtipné. Za mě animované překvapení.

Ernest ve vězení (Ernest Goes to Jail, 1990) - 50 %
Po tomhle filmu už si říkám, že Ernest jako postava má trochu smysl, ale je to hlavně díky konfrontaci se svým dvojníkem. Není to v tomhle ohledu skvělé, ale jsou zde nápady, které mohou být trochu překvapivé a ve své bizarnosti do normální komedie nezapadají. Jim Varney není pro každého, ale někoho bavit bude.

First Kill (2017) - 50 %
Tyhle relativně levná béčka, kde se objeví nějaká známá tvář, baví. Dějově to není nic komplikovaného, ale jedná se o jednoduchou zápletku, kde je většinou potřeba někoho zachránit nebo ochránit. Hayden Christensen zachraňuje syna, Bruce Willis zase hraje policajta. Nemá to špatné postavy, ale spíše ty vedlejší.

Temná věž (The Dark Tower, 2017) - 20 %
Když se podíváte na to, jaké se točí ságy a kolik se jim dává péče, je smutné vidět, kolik se dalo péče "Temné věži". Byl bych raději, kdyby se film raději nenatočil, než aby se natočil v téhle podobě. Kingova sága je pro mě nadosmrti bohatou studnicí inspirace, jeho nejlepší dílo, které si takovou adaptaci ani trochu nezasloužilo.

Žádné komentáře:

Okomentovat